6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Araban'da 'Kadına Şiddet' konferansI

Araban ilçesinde KAMER Vakfı tarafından Kadına Yönelik Şiddet konulu toplantı düzenlendi.

KAMER Vakfı İl Temsilcisi Aynur Yıldıran, toplantıda yaptığı konuşmada, Araban ilçesinde bugüne kadar açılmamış olan ve ilçede temsilcisi olmayan Kadın Sığınma Odası kurulmasını istediklerini belirtti. Yıldıran, 2005 yılında Gaziantep KAMER Vakfı'nı kurduklarını ve Gaziantep’te aile içi, kadın ve çocuğa uygulanan şiddete yönelik çalışmalar yaptıklarını kaydederek, şunları söyledi:

"Cinsiyetçi sistemin kadın ve çocuklara zarar veren yerel uygulamalarını tespit etmek, alternatiflerini geliştirip uygulanabilir olmalarını sağlamak için kurulmuş bir vakıfız. Aile içi şiddet ve namus kisvesi altında işlenecek cinayetin muhtemel kurbanları olan kadınlara destek olmak üzere çalışmalar yapıyoruz. İlçede görev yapan kamu kurum ve kuruluşların yetkililerinden yardım bekliyoruz. Arabanlı kadınlarımızın da aile içi şiddetten korunmasını sağlayabilmemiz için KAMER Vakfı temsilciliği açma çalışmamıza sizlerden destek istiyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 12:46:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali IP: 81.62.18.xxx Tarih : 7.11.2008 14:13:59

KAMER LER VAKFI MIZIN NEYSIN sisin gibileri kendilerine ailene cocuklarina toplumuna sahip cikmiyanlara sesleniyorum.Ailelerin arasinda cikan sorun ne oldugunu bir düsündünüzmü. Gecim sorunu.buyrun bizim kadinlarimiza is imkani tanitin.bakalim sorun olurmu.böyle sacmalacaginiza bir kendinize ceki düzen verin