6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Araban'da köylere hizmet toplantısı

Araban ilçesinde Araban Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin Kasım ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

Araban Kaymakamlığı Kongre ve Sergi Salonunda yapılan meclis toplantısına, Araban Kaymakamı Orhan Balcı, Araban İl Genel Meclisi Üyeleri, Ahmet Sağır, Kazım Üstündağ, Battal Gazi Taşdemir ve ilçeye bağlı 39 köy muhtarı katıldı. Toplantıda, 2008 yılında Araban Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin ilçeye bağlı köylerine hizmet için ayrılan 996 Bin YTL bütçe ve ilçeye bağlı köylere yapılan hizmetler anlatıldı. 2009 yılı tahmini bütçesinin 2 milyon 656 YTL olarak belirlendiği toplantıda daha sonra süresi dolan birlik üyelerinin seçimi yapıldı.

Araban Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği üyeliğine yeniden aday olan, İl Genel Meclisi Üyeleri, Ahmet Sağır, Kazım Üstündağ, Fakılı Köyü Muhtarı Haci Çalışkan ve Yukarı Karavaiz Köyü Muhtarı Yusuf Karademir, açık oylamayla yapılan seçimde oy birliğiyle bir yıllığına görev yapmak üzere yeniden seçildiler.

Toplantıda Birlik Başkanı olarak köy muhtarlarına bir konuşma yapan Araban Kaymakamı Orhan Balcı, “2009 yılı tahmini bütçeyle 2009 yılında ilçeye bağlı köylerde tespit edeceğimiz hizmetleri yapmayı planladık. İlçeye bağlı kanalizasyonu olmayan 8 köyün altyapı kanalizasyon çalışmalarını başlatmayı planlıyoruz. 2009 yılı içerisinde acil ihtiyacı olan bazı köylerimizde kanalizasyon ve köylülerin spor faaliyetleri için gerekli olan spor sahalarının yapılması için çalışmalar yapacağız. İçme suyu sorunu yaşayan köylerin içme suyu sorunlarını çözeceğiz. 2009 yılında köylerimizde sorun kalmayacak. Köylerimizin sorunlarını büyük ölçüde tamamlamak için Araban Kaymakamı ve Birlik Başkanı olarak elimden geleni yapacağım’’dedi.
Kaymakam Balcı daha sonra, köy muhtarlarının sorunlarını dinledi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 11:37:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?