6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Araban'da örnek köy çalışmaları

Gaziantep'in Araban ilçesinde Kaymakamlık tarafından örnek köy seçilen Körhacıobası Köyü'ne park başta olmak üzere bir çok hizmet götürülmesi için çalışmalara başlandı. 

51 yıllık ilçe tarihinde ilk defa Körhacıobası Köyü örnek köy seçilerek, köyde bulunan 85 evin dış cephe boyaması, kaldırım çalışması, istinat duvarı, kilit taşı ve parke taşı döşemesi, ışıklandırılmalı basketbol sahası, çeşme, Atatürk büstü, telefon hatlarının yer altına alma çalışmaları, meydan ışıklandırılması ve köyün tüm sorunlarının çözümü konusunda başlatılan çalışmalar, Araban Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ve köy halkının işbirliğiyle sürdürülüyor. 

Araban Kaymakamı İbrahim Halil Şivgan, ilçe tarihinde ilk defa örnek köy uygulaması başlattıklarını belirterek, "Örnek köy seçtiğimiz Körhacıobası'nda köy meydanında bulunan 10 dönümlük boş alana park yapımı için çalışmalara elbirliğiyle başladık. Yaşlısı ve genciyle ellerine kazmalarını küreklerini alan köylüler, çalışmalara büyük destek vermektedirler. Bölge halkına yakışan da budur. Ben Araban Kaymakamı olarak devlet ve halkın el ele olmasından gurur duyuyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 23 Mart 2008 Pazar 12:50:53
Güncelleme :23 Mart 2008 Pazar 12:54:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?