6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Araban'da sondaj kuyuları kurudu

Araban ilçesinde kuraklık mağduru çiftçilerin sayısı her geçen gün artarken, Araban Ovası’nda sulama amaçlı kullanılan sondaj kuyuları da kuraklığa bağlı olarak kurudu.

Araban Ovası’nda susuzluk nedeniyle, kuru tarımdan sulu tarıma geçmek için ekonomik imkanı olan ve tarlasında sondaj yoluyla su çıkararak tarlasını sulayan çiftçiler, kuraklıktan dolayı mağdur oldular.

Hava sıcaklığının 40 dereceden aşağıya düşmediği Araban Ovası’nda, antepfıstığı, karpuz, kavun, pamuk, buğday, arpa, nohut, mercimek, mısır, ayçiçeği ve üzüm gibi tüm tarım ürünleri kuraklık nedeniyle yanıyor. Kuraklık nedeniyle susuzluktan meyve bahçesi kuruyan Bahattin Karaca, ’’Araban Ovası Karacaören Köyü mevkiindeki tarlama diktiğim nar, erik, kayısı ve elma ağaçlarından oluşan meyve bahçelerimi sulamak için tarlama sulama amaçlı sondajla kuyu açtırdım. Ama yaşanan kuraklık nedeniyle kuyularımızdaki sular da çekildi. Sondaj kuyularımız kurudu. Yetiştirilen tüm tarım ürünleri zarar gördü. Biz çiftçiler olarak mağdur olduk. Araban Ovası’nın sulanması için Gaziantep’teki tüm yetkili ve siyasilerin çaba göstermesini istiyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 16:29:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?