6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Arabanlı çiftçiye buğday desteği

Araban ilçesindeki çiftçilerin tohumluk buğday ihtiyaçları, devlet destekli ve kredili olarak Araban Tarım Kredi Kooperatifi tarafından karşılanıyor.

Araban Tarım Kredi Kooperatifi, ekim döneminin başlamasıyla birlikte Zenit, Fuat 2000, Sarı Çanak, Şölen, Tüten, Aydın 93 cinsi tohumluk buğdayları, gerekli ilaçlamaları yaptırarak çiftçilere kredili olarak satıyor.

Gaziantep Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Cesur, Araban Tarım Kredi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Cihan ve Araban Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Mehmet Poyraz, Araban ovasında çiftçilik yaparak ailelerinin geçimini sağlayan çiftçilere, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da destek verdiklerini söylediler.

Cesur, Cihan ve Poyraz, yaptıkları açıklamada, "Bu yıl ekim döneminde de yine talep eden çiftçilerimize sertifikalı tohumluk buğday olarak kredili olarak satışa sunduğumuz devlet destekli tohumluk buğdayların satışına başladık. Araban Tarım Kredi Kooperatifi olarak Arabanlı çiftçilerimize kredili ve devlet destekli kaliteli tohumluk buğday olarak tüm ilaçlamasını yaparak hazırladığımız bin 700 ton tohumluk buğdayı çiftçilerimizin yararına satışlarımızı başlattık. İsteyen çiftçimiz Araban Tarım Kredi Kooperatifine müracaat ederek kredili tohumluk buğday ihtiyaçlarını giderebilirler" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 10:16:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?