6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Arabanlı örnek muhtar

Araban ilçesi Körhaciobası Köyü Hatunobası Mezrası Muhtarı Erol Sülüker, bölgede örnek bir davranış sergileyerek 10 yılı aşkın bir süredir kendi isteğiyle gönüllü olarak ücret almadan, Geçici Köy Koruculuğu (GKK) yapıyor.

Gönüllü koruculuk yapan Sülüker, bölgede zaman zaman baş gösteren bölücü terör örgütü PKK'ya karşı Körhaciobası mezrası dağlarında düzenlenen operasyonlara da katılıyor. Muhtarlığı dönemi içerisinde üstün performans göstererek başarılı çalışmalar sergileyen Sülüker, bölgedeki köy halkı tarafından örnek muhtar olarak görülüyor. Örnek muhtar Sülüker, gece-gündüz demeden elinde silahıyla Karadağ'da dolaşarak ormanı koruyor. 39 yaşında evli 5 çocuk babası olan Sülüker, Karadağ'da bulunan meşe ağaçlarından oluşan ormanları kendi çocukları gibi sevdiğini ve muhtarlık hizmetlerinin dışında arta kalan boş zamanlarını ormanı koruyarak geçirdiğini söyledi.

Köy halkı ise, 8-10 yıl önce hiçbir ağacın olmadığı Karadağ'da, Sülüker'in çalışmaları ve ormanı koruması nedeniyle ormanlık alanın oluştuğunu belirterek, 'Mmuhtarımız ormanı bu kadar severek korumasaydı, bizlere orman sevgisini aşılamasaydı, köyümüzde orman adına bir şey olmazdı. Daha önceki yıllardaki kış aylarında köyümüzün çevresinde bulunan bazı köylüler, Karadağ'da bulunan ağaçları keserek kış aylarında yakacak olarak kullanırlardı. Erol Sülüker'in mücadelesi ve koruması nedeniyle önümüzdeki yıllar içerisinde, insanın içinde kaybolacağı bir ormana sahip olacağız. Bu konuda muhtarımız örnek bir davranış sergilemektedir. Muhtarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2008 Cumartesi 14:01:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?