6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Arapça dil kursları başladı

Türkiye-Suriye Bölgelerarası İşbirliği Programı çerçevesinde, Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yürütülen Arapça Dil Öğretim Merkezi'nde ikinci dönem Arapça kursları başladı.

Arapça Dil Öğretim Merkezi Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Halil İbrahim Yakar, Ocak 2008'den bu yana devam eden ve yoğun ilgiyle karşılanan Arapça Dil Öğretim Merkezi'nde kursiyerlerin bu güne kadar 2 defa Halep'e götürüldüğünü ve Halep'te bulunulan 3 gün boyunca kursiyerlerin öğrendikleri Arapça'yı pratik yapma imkanına sahip olduklarını söyledi. Kursiyerlerin ayrıca Halep'te Osmanlı döneminde inşa edilen mimari eserleri de gördüklerini ifade eden Yakar, "2. dönem kursiyerler, birincisinde olduğu gibi, genellikle Ortadoğu ülkelerine ihracat yapan firma personelinden oluşmaktadır. Geçen dönemde başvuru yaptıkları halde yoğunluk nedeniyle kaydı yapılamayan kursiyerlere bu dönemde öncelik tanınmıştır. Dersler yine Gaziantep Üniversitesi Uygulama Oteli'ndeki butik sınıflarda yapılmaktadır" diye konuştu.

Üniversite-şehir işbirliğinin en somut projelerinden birini oluşturan bu etkinlik sayesinde Gaziantep Üniversitesi, Gaziantepli sanayici ve işadamlarına katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Yakar, "Bir bölge üniversitesi olma yolunda hızla ilerleyen Gaziantep Üniversitesi, yakın komşu ülkelere en fazla ihracat yapan Gaziantepli işadamlarına bir altyapı hazırlamayı hedeflemektedir. Proje sayesinde Arapça öğrenen kursiyerler, Gaziantep'in ve Türkiye'nin önüne yeni iş istihdamları yaratacak, hem de Arap dünyası ile olan diyaloglarımızı daha sağlıklı yürütülmesine zemin hazırlayacaktır. Ayrıca, başarılı olan kursiyerler yine Halep'e götürülecek ve öğrendikleri Arapça’yı pratik yapma imkanına sahip olacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 19:04:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?