6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Arkayı dörtleyelim!

Gaziantep Çocuk Hastanesi yeni binasına geçerken kuvözdeki ve yoğun bakımdaki bebekler ambulansla diğer hastalar kolda serum otobüsle nakledildi.

Gaziantep Çocuk Hastanesi’nin yeni binasına geçişi sırasında hastaların ve yeni doğan onlarca bebeğin aynı anda taşınması, ilginç görüntüler oluşturdu. Kent merkezindeki Gaziantep Çocuk Hastanesi’nin Osmangazi Mahallesi’ndeki bir alana yapılan tam donanımlı yeni hizmet binası tamamlandı. Yatan 290 hastanın bulunduğu hastanede yaşanan taşınma telaşında ilginç görüntüler oluştu.

‘Uyanın gidiyoruz’

Sabahın erken saatlerinden itibaren uyandırılan hasta çocuklar ve yakınlarından, hazırlanarak odalardan aşağı inmeleri istendi. Çocuklar annelerinin kucaklarında hastane bahçesine inerek kendilerini yeni hastaneye götürecek belediye otobüslerini beklemeye başladı. Taşınma sırasında bir yandan çocuklarını kucaklarına alan anneler, bir yandan da serumların yere düşmemesi için büyük gayret gösterdi. Doktor ve hemşirelerin gözetiminde otobüslere bindirilen hasta çocuklar daha sonra yeni hastanede odalarına yerleştirildi. Yeni doğan ve yoğun bakımdaki bebekler ise ambulanslarla sevk edildi. Gaziantep Çocuk Hastanesi Başhekimi Dr. Süleyman Değirmenci, yapımı tamamlanan hastanenin tam donanımlı hizmet vereceğini söyledi.

Değirmenci, yeni binaya taşınma sırasında yoğun bakım, cerrahi ve kuvöz servislerinde yatan bebekleri ambulanslarla, yatan hastalardan durumu daha iyi olanları ise otobüslerle hastaneye naklettiklerini belirtti.

Vatan
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 17:22:04
Güncelleme :27 Ekim 2008 Pazartesi 17:23:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muzo uçar IP: 88.227.138.xxx Tarih : 28.10.2008 11:24:22

tam bir kapazelik ,razalet