4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Artık favori patlıcan tatlısı

Halep'in ünlü tatlısı Gaziantep'te baklava ile birlikte vitrinleri süslüyor. Gaziantepli bir pastane sahibinin Halep'ten getirdiği patlıcan tatlısına ilgi gün geçtikçe artıyor. 

Halep'te seralarda yetiştirilen taze patlıcandan yapılan tatlı Gaziantep'te büyük ilgi görüyor. Gaziantepli pastane sahibi Şerif Öksüzler, içerisine ceviz, tarçın ve karanfil konularak yapılan patlıcan tatlısını Halep'te beğenerek yediğini ve Gaziantep'e getirdiğini söyledi.

Tatlının Gaziantepliler'in beğenisini kazandığını ve sürekli sipariş almaya başladığını belirten işyeri sahibi Öksüzler, "Müşterilerimiz tatlıyı vitrinde ilk gördüklerinde şaşırıyorlar ve merak edip alıyorlar. Tatlıyı bir kere yiyen müşteriler daha sonra vazgeçemiyorlar. Yeni bir tatlı olmasına rağmen şu anda baklavadan sonra en çok sattığımız tatlı oldu" dedi. 

Patlıcan tatlısını her 15 günde bir müşterilerden gelen taleplere göre Halep'ten sipariş vererek getirdiklerini ifade eden Öksüzler, satışların gün geçtikçe arttığını ve bu durumdan oldukça memnun olduklarını kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2007 Çarşamba 18:13:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasemin koçak IP: 212.175.112.xxx Tarih : 14.11.2008 09:13:26

ya çok garip geliyo kulaga.patlıcan ve tatlı bilmiyorum ama tatmak lazım bence