4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Artık onların da bir kütüphanesi var

Gaziantep Valisi Lütfullah Bilgin, özürlü vatandaşlara sahip çıkılması gerektiğini ve onların sorunlarına çözüm üretilmesi için toplumda herkese görevler düştüğünü bildirdi.

Gaziantep Valisi Lütfullah Bilgin, Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi bünyesinde görme engelliler için açılan bilgisayar kursu ve Şehitkamil İlçe Halk Kütüphanesi’nde oluşturulan internet salonunda incelemelerde bulundu.

Vali Bilgin, özürlü olmanın bir kusur, eksiklik veya ayıp olmadığını belirterek, "Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek ve bu vatandaşlarımızın tüm hizmetlerden eşit şekilde yararlanmalarını sağlamak, onlara sahip çıkmak ve sorunlarına ortak olmak, hepimizin insani ve vicdani görevidir. Bu nedenle, görme engelli vatandaşlarımızın sıkıntılarını en aza indirmek, iş ve sosyal güvenceye kavuşmalarını sağlamak için bilgisayar kursu açtık" dedi.
Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi’nde açılan ve 120 saat süreli kursa 18 kursiyerin katıldığını kaydeden Bilgin, "Görme engelli vatandaşlarımızın yararlanması için Şehitkamil İlçe Halk Kütüphanesi’nde ’Konuşan Kitaplık’ birimi oluşturuldu. Özel İdare Müdürlüğü’nden aktarılan 10 bin 616 YTL ile 6 adet bilgisayar ünitesi alınarak görme engelli vatandaşlarımızın gelişen teknoloji imkanlarından yararlanması sağlanmıştır. Ayrıca yine Özel İdare Müdürlüğü imkanlarıyla Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi’ne 4 bin 712 YTL tutarında 3 adet Windows ekran okuma programı ve Türkçe sentezleyici satın alınarak, görme engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur" diye konuştu.

Vali Bilgin, halk eğitim merkezlerinin sadece biçki-dikiş kursu anlamına gelmediğini, valilik olarak halk eğitim merkezlerinde her konuda kurs açmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2005 Cuma 17:00:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?