6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Asayiş olaylarında azalma var

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, 2006 ile 2007 yılı kıyaslandığında genel olarak kent merkezinde olayların yüzde 14 oranında düşüş gösterdiğini bildirdi.

2007 yılı asayiş olayları Valilik Toplantı Salonu'nda değerlendirildi. Vali Süleyman Kamçı, yaptığı açıklamada, 2006 ile 2007 yılı olaylarının karşılaştırmasında yüzde 14 oranında bir düşüş gözlendiğini belirterek, "Gaziantep'te kişilere karşı işlenen suçlarda yüzde 42, kasten adam öldürme suçlarında yüzde 42, mal varlığına karşı işlenen suçlarda yüzde 31, evden hırsızlık olaylarında yüzde 43, iş yerinde hırsızlık olaylarında yüzde 16, yağma, gasp olaylarında yüzde 13 oranında düşüş gözlenmiştir.

Kentimizde artan olaylar ise daha çok pasif hırsızlık gibi konulardır" dedi.

Vali Kamçı, bu başarıların toplum destekli polis projesi sayesinde elde edildiğini kaydederek, "Olayların azalması ve faili meçhul olayların aydınlatılmasında halkımızın büyük desteği bulunmaktadır. Polis kendi bölgesinde ne kadar çalışırsa çalışsın toplumun desteğini alamadığı sürece olayları önlemekte güçlük çeker. Biz bunu Gaziantep'te aşmış bulunuyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da halkımızın desteğini istiyoruz. Yapılacak ihbarlar ve verilecek bilgiler doğrultusunda polisimiz işini daha iyi yapacaktır" diye konuştu.

Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ise kaçakçılık operasyonlarını 2006 yılına göre yüzde 29 oranında artırdıklarını ifade ederek, "2007 yılında artırdığımız operasyonlar sayesinde ele geçirilen kaçak akaryakıt miktarı yüzde 23, esrar maddesi yüzde 18 oranında azalmıştır. En büyük yoğunluğu kaçak içki operasyonlarında elde etmiş bulunuyoruz. Ele geçirilen kaçak içki miktarı yüzde 11 bin 983 oranında artmıştır. Öte yandan terör ile ilgili 2007 yılında 3 operasyon olmak üzere küçük çapta toplam 24 olay meydana gelmiştir. Bu olaylarda gözaltına alınan 47 kişiden 17'si tutuklanmıştır. 2008 yılı, vatandaşların da desteğiyle daha huzurlu geçecektir" şeklinde konuştu.

İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Tapan ise kendi bölgelerinde 2007 yılında yüzde 33 oranında artan olay sayısının elektrik hırsızlığı ile ilgili olduğunu belirterek konuyla ilgili gerekli önlemlerin 2008 yılında daha da artırılacağını söyledi.

Düzenlenen toplantıya Vali Süleyman Kamçı, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Tapan, Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2008 Çarşamba 12:21:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?