4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Asayiş uygulaması

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan asayiş uygulamasında çeşitli suçlardan arandıkları tespit edilen 9 kişi yakalanırken, 6 adet tabanca ve 2 av tüfeği ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, kent merkezi ve ilçelerde polis sorumluluk bölgelerinde huzur ve güvenliğin devamlılığını sağlamak, meydana gelebilecek her türlü olaya karşı önlem almak amacıyla sabit ve ring halinde asayiş uygulaması yapıldığı belirtildi. Uygulamada 693 şahsın sorgulandığı, haklarında arama emri bulunan 9 kişinin yakalandığı kaydedildi. 2 şahsa Kabahatler Kanunu'na göre işlem yapıldığının ifade edildiği açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"6 adet çeşitli çap ve markalarda ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 58 adet çeşitli çap ve markalarda fişek, 2 adet şarjör, bir araç içerisinde 1.5 kilo eroin ele geçirilmiştir. 69 iş yeri kontrolü yapılmış, 278 adet bandrolsüz CD ve porno CD ele geçirilmiş, 3 internet kafe ve bir atari salonuna görülen eksikliklerden dolayı işlem yapılmış, 82 adet araç kontrol edilmiş, trafik yönünden kusurlu görülen 48 araç sürücüsüne toplam 5 bin 166 YTL para cezası uygulanmış, ehliyetsiz araç kullanmaktan 1 araç sürücüsüne işlem yapılmış, 17 araç trafikten men edilmiştir."

Açıklamada, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşların huzur ve güven ortamı içerisinde yaşamlarını sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla çalışmaların aralıksız olarak devam edeceği kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2007 Perşembe 13:05:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?