6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

AŞD Maarif kapılarını açıyor

Kuruluşunun 25. yıl dönümünde AŞD Maarif Tabldot Restoran’la sektöründe yeni bir ilke imza atmaya hazırlanan AŞD Hazır Yemek ve Organizasyon unutulmaya yüz tutan bir çok Antep yemeğinin yeni nesillere tanıtılması yönünde çalışmalar yürütüyor.

AŞD Hazır Yemek ve Organizasyon Halkla İlişkiler Müdürü Sevil Özkırmaz, yeni nesillere yemek kültürünü tanıtacaklarını belirtti. Dünya mutfağı içerisinde ayrı bir yere ve öneme sahip olan Antep Mutfağında bir çok yemeğin çeşitli nedenlerle yapılmadığını ve yeni nesillilerin Antep mutfak kültürüne yabancı yetiştiğini ifade eden Özkırmaz, şunları söyledi:

“25 yıldır yemek sektöründe insanlara Antep mutfağının bir çok lezzetini tattıran AŞD Hazır Yemek ve Organizasyon özellikle unutulmaya yüz tutmuş Antep yemeklerinin yeniden sofraları süsleyebilmesi için çeşitli çalışmalar yapacaktır. Öncelikle AŞD Maarif Tabldot Restoran’da bu yemeklerimiz yeniden görücüye çıkarılacak ve kentimizin yemek kültürünün canlandırılması, evlerdeki sofralarda bu yemeklerin yeniden yerlerini alabilmesi için bazı çalışmalar yürüteceğiz. Maarif Kavşağında 7 Ağustos Perşembe günü hizmete girecek olan AŞD Maarif Tabldot Restoran bu yemeklerin vatandaşlarımızla buluşmasında önemli bir nokta olacaktır. Zengin Antep Mutfağındaki bir çok yemeğin bugün evlerde yapılmıyor olmasının en büyük nedeni, günümüz iş koşullarının ağır olmasından kaynaklanmakta. Özellikle çalışan hanımların emek isteyen Antep yemeklerini yılın belli zamanlarında yapması bu zengin kültüre alışmış beylerin en önemli şikayet kaynakları arasında yer almakta. AŞD Hazır Yemek ve Organizasyon olarak bu anlamda hanımlarımıza büyük kolaylıklar getirecek projelerimizi uygulamaya koyarak hem işlerini kolaylaştıracak hem de Antep Mutfağının en güzel örneklerinin yeniden sofralardaki yerini bulmasını sağlamış olacağız. Perşembe günü itibarıyla hizmete girecek olan AŞD Maarif Tabldot Restoran’da yine zengin Antep mutfağına yer vererek vatandaşlarımızın günün her saatinde damak tatlarına uygun bol seçenekli mönülerden faydalanmalarını sağlayacağız.”

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2008 Pazartesi 17:57:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?