6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Asfalt çalışmaları devam ediyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 2008 yılında şehrin ana arterleri başta olmak üzere asfalt yenileme çalışmalarını hızla sürdürüyor.


Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'nın 2008 asfalt yenileme çalışmaları Üniversite Bulvarı, Ordu Caddesi, Tüfekçi Yusuf Bulvarı, İnönü Caddesi, Mithat Enç Caddesi, Nail Bilen Caddesi, Ömer Asım Aksoy Bulvarı, Zübeyde Hanım Bulvarı, Anafartalar Caddesi başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluolduğu alanlarda uygulanmaya başlandı.


2008 yılı Ocak ve Mayıs aylarını kapsayan süreçte 92 bin 713 ton asfalt imalatının gerçekleştirildiği çalışma kapsamında yıl sonuna kadar toplam 370 bin ton sıcak asfalt imalatı yapılması hedefleniyor. Yine geçtiğimiz yıl köy yollarında yapılan 110 kilometre satıh kaplama çalışmasına karşılık 2008 yılında 400 bin metrekare satıh kaplama çalışması yapılması planlanıyor.

Gaziantep'te zaman içerisinde deformasyon, çalışmalar sırasında meydana gelen bozulmalar sonucu sağlıklı ulaşımı zorlaştıran olumsuz koşulların ortadan kaldırılması için gerekli çalışmalar sürdürülüyor. 2007 yılı içerisinde gerçekleştirilen 282 bin 528 ton asfalt imalatına karşılık 2008 yılında bu miktarı 370 bin tona çıkarmayı hedeflediklerini belirten Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, şehrin ana arterlerinde yaptıkları çalışmaların tamamlanmasının ardından Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda olan diğer yolların daha sağlıklı bir yapıya kavuşturulması için çalışacaklarını belirttiler.

Üniversite Bulvarı - Binevler güzergahında sürdürülen asfalt çalışması ve Taşlıca'yı Küsget Küçük Sanayi Sitesi'ne bağlayan 79 nolu cadde yol açma ve asfalt çalışmalarının kesintisiz sürdürüldüğünü belirten yetkililer, yıl sonunda yeni açılmış ve asfaltı tamamlanmış yollarla Gaziantep trafiğinde kalite ve konforun sağlanmış olacağını ifade ettiler.

..
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 11:14:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?