4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Asgari ücretli işçinin üçüz şoku

Gaziantep'te, bir fabrikada asgari ücretle çalışan işçi, 2.5 ay önce dünyaya gelen üçüzlerinin bez ve mama parasını karşılayamıyor. Ayda 400 YTL maaş alan işçi, üçüz çocuklarının bez ve maması için ayda 300 YTL harcıyor. 

Gaziantepli Cemil Songur, 13 yıl önce Avaş Songur ile evlendi. Evliklilerinin ilk yılında ilk çocukları Fatma (12), ardından sırasıyla Talip (10) ve Furkan (8) dünyaya geldi. Çocuk yapmaya ara veren Songur çifti, yaklaşık 7 yıl sonra gittikleri doktorda sevinçli haberi aldı. Avaş Songur'un hamile olduğunu öğrenen baba Cemil Songur sevindiği sırada, doktor eşinin üçüz çocuğa hamile olduğunu söyledi. Doktorun sözleri üzerine şok geçiren baba Cemil Songur, asgari ücretle üçüz çocuğa bakamayacağını belirterek, çocukları aldırmak istedi. Baba Cemil Songur daha sonra Allah korkusuyla fikrinden vazgeçti ve eşi 2.5 ay önce birisi erkek 2'si kız olmak üzere üçüzlerini dünyaya getirdi. Songur çifti, üçüzlerden ilk önce dünyaya gelen kızlarına Beyza, erkeğe Cemil ve son kıza da Nisa adını verdi. 

Baba Cemil Songur, bir tekstil fabrikasında çalıştığını ve aldığı asgari ücretle çocuklarına bakamadığını belirtti. Songur, ayda 400 YTL maaş aldığını kaydederek, "Zaten 3 çocuğum vardı. Bunların 3'ü de okula gidiyor. Hiç hesapta yokken 3 çocuk sahibi daha olduk. Çocukları veren Allah rızklarını da verir dedik. Ancak aldığım 400 YTL maaşla çocuklara bakamıyorum. Sadece bir ayda 150 YTL mama parası veriyorum. Yaklaşık 150 YTL'de bez parası oluyor. Aldığım 400 YTL'nin yaklaşık 300 YTL'sini üçüzlerin mama ve bezine harcıyorum" dedi. 

Songur, üçüzleri dünyaya gelmeden önce bankadan kredi çekerek ev aldığını ve ayda 300 YTL'de bankaya ödediğini ifade ederek, şunları söyledi: 

"Ne yapacağımı bilemiyorum. Aldığım 400 YTL maaş. Başka hiç bir yerden tek kuruş gelirim yok. 3 çocuğum okula gidiyor, onların masrafı var. Üçüzlerin bez ve mama masrafı derken elde avuçta bir şey kalmıyor. Gün geliyor kuru ekmek yemek zorunda  kalıyoruz. Yardımseverlerin desteğini beklemekten başka çaremiz yok. Ben kimseden para pul istemiyorum. Sadece üçüzlerin bez ve mamasının karşılanmasını istiyorum."
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2007 Pazartesi 17:42:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aycan IP: 88.227.122.xxx Tarih : 16.03.2007 12:31:12
önemli olan dünyaya ne kadar çocuk getirdiğimiz değil onlara nasıl ve ne şekilde bakmak gerektiği.size soruyorum asgari ücretle çalışan bir işçisiniz 3 çocuk varken bir dördüncüyü doğurmak ne kadar doğru.hele hele bu zamanki şartlarda...