6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Asım Güzelbey'den basın açıklaması

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, haftalık olarak düzenlediği basın turunda, Gaziantep'in 2009 yılında turizmde hakettiği yeri alacağını söyledi. 

Basın turunda yapılan hizmetlerle ilgili bilgiler veren Başkan Güzelbey, Şehit Üsteğmen Hakan Özcan Gençlik Merkezi'ni ziyaret etti. Gençlik merkezi içerisindeki mozaik ve aşçılık kurslarını gezen Güzelbey, Gaziantep Mutfak Müzesi'nin yapımının tamamlandığını ve çok yakında hizmete gideceğini belirtti. 

Güzelbey, "Tarihi bir binanın içine yapılan bir müze çalışmasıdır. Bunun yanında bulunan tarihi bir evi de şu anda sahiplerinden almak üzereyiz. Burayı aldıktan sonra aşçılık okulunu bu binanın yanına taşıyacağız. Buradaki amacımız şudur; aşçılık okulunda yapılan yemeklerin aynı zamanda halka sunumu da söz konusu olacaktır. İnsanlar hem gelip müzeyi gezecekler, hem de aşçılık okulunda yapılan lezzetli Gaziantep yemeklerinin tadına bakacaklar. Bizim çok önem verdiğimiz, Gaziantep Mutfak Müzesi'nin açılışını 25 Aralık Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıldönümünde yapacaktık. Ancak galerilerin yeniden revizyonu icap ettiği için, müzenin bütün iç teçhizatı hazır olmasına rağmen, montajında gecikme oldu. Onun için bu tarihte yapamayacağız" dedi. 

Gaziantep'te turizm alt yapısının hazırlanması için gereken her şeyin yapıldığını ifade eden Güzelbey, "Bey Mahallesi'ndeki çalışmalar da son aşamaya gelmiştir. 2008 yılının sonu Gaziantep'te turizm alt yapısının hazırlanması için gereken her şeyin yapıldığı bir yıl olacaktır. 2009 yılında Gaziantep turizmde hakettiği yeri alacaktır. Şu gerçeği hiçbir zaman gözardı etmemiz lazım. Bugün dünyada artık ülkeler değil, şehirler yarışıyor. Bu şehirlerin yarışması içinde, şehirlerin altyapısının, sosyal yapısının, kültürel yapısının, eğitimsel yapısının ve ekonomik yapısının güçlü olması gerekiyor. Biz Gaziantep olarak başka bir şehirle yarışmamız için, elimizde bir takım donelerin olması lazım. Bugün sadece sanayi ile sadece şehir merkezlerinin planlı ve düzenli olmasıyla, bir yarış yapamayız. Eğer biz şehirlerimizi yarıştıracaksak, mutlaka şehrin kimlikli bir şehir olması lazım. Bu kimlik de tabi ki, tarihi ve kültürel kimliği ile birleşmiş bir modern şehir olmasından geçmektedir. Gaziantep bugün tarihi ve kültürel kimliğini, modernlikle birleştirmiş, kültür ve sanatla desteklenmiş bir sanayi şehri olma yolundadır" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 15:51:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?