4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Aslan ve kaplanların barınakları hazır

İstanbul'da düzenlenen çete operasyonunda ele geçirilen iki aslan ile bir Bengal kaplanı için Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde hazırlıklar tamamlandı.

İstanbul polisinin düzenlediği 'Okyanus' operasyonunda yakalanan işadamı Mehmet Selahattin Merih'e ait olduğu bildirilen Beykoz'daki villada ele geçirilen iki adet aslan ile bir adet Bengal kaplanının Çevre ve Orman Bakanlığı kararıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne ait hayvanat bahçesine gönderilmesine karar verildi. Operasyonda ele geçirilen iki aslan ve kaplan dün Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne ait araçla İstanbul'dan gönderilirken, Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde de hazırlıklar tamamlandı.

İstanbul'dan özel kafeslerle getirilen iki adet aslan ve kaplan için yırtıcı hayvanlar bölümünde yer ayrıldı. İstanbul'dan getirilen hayvanların, bahçede bulunan aslan ve kaplanların yaşadığı kafeslerin yanına yerleştirileceği belirtildi.
Gaziantep Hayvanat Bahçesi Müdürü Mehmet Celal Özsöyler, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın, söz konusu hayvanların 250 türde 4 bin adet hayvanın bulunduğu doğal ortamı sebebiyle Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne gönderildiğini söyledi.

Hayvanların 1.5 dönümlük yazlık bahçelerinin yanı sıra 20'şer metrekarelik kışlık barınakları bulunduğuna da dikkat çeken Özsöyler, getirilen hayvanları önce kontrolden geçireceklerini belirtti. Kaplan ve aslanları uzmanların genel kontrolünden sonra kışlık barınaklara koyacaklarını kaydeden Özsöyler; "Kışlık barınaklarla bu hayvanlar birbirlerini görerek hem burada kalan aslan ve kaplanlara hem de bulundukları ortama alışacak. Yaklaşık bir hafta 10 gün sürecek adaptasyon sürecinden sonra yeni gelen kaplan ve aslanlar yazlık bahçeye alınarak ziyaretçilere gösterilecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2007 Salı 16:49:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?