6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Aslan'dan Irak fuarına değerlendirme

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, tüm engellemelere karşın 3. kez Gaziantep’te düzenlenen Irak Uluslararası Fuarı’nın başarı ile tamamlandığını söyledi.

Irak Ticaret Bakanlığı, Forum Fuarcılık, GTO ve GSO işbirliğinde, Dış Ticaret Müsteşarlığı (GTM) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) desteğiyle gerçekleştirilen Irak Uluslararası Fuarı’nın düzenlenmesinde ve sorunsuz bir şekilde tamamlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden GTO Başkanı Aslan, “Böylesine prestijli ve önemli bir fuarı sorunsuz ve verimli bir şekilde tamamlamış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu gurur tablosunda emeği geçen herkese teşekkür borçluyuz” dedi.

Aslan, güvenlik sorunu nedeniyle Irak dışında 3. kez Gaziantep'te düzenlenen fuarın başarıyla gerçekleştirildiğini, Gaziantep'in böylesine önemli ve büyük bir organizasyonu bir kez daha başarıyla tamamladığını kaydetti. Irak Uluslararası Fuarı’nın Türkiye'ye ve bölgeye ekonomik yönden büyük faydasının olduğunu, bu faydadan Gaziantep'in de payına düşeni aldığına dikkat çeken Başkan Aslan, "Fuar süresince şehirdeki ekonomik faaliyetlerdeki artış herkesi memnun etti. Oteller, restoranlar, alışveriş merkezleri, küçük esnaf herkes bu fuarın nimetlerinden azami yararlandı. Böylesi büyük boyutlu bir fuarı Gaziantepliler olarak yine el ele vererek başarıyla gerçekleştirdik ve yüzümüzün akı ile çıktık” diye konuştu.
Aslan, Gaziantep iş dünyası olarak, kenti sadece sanayi ve ticarette değil fuarlar, turizm, finans, diplomasi ve diğer sektörlerde de Ortadoğu'nun merkezi yapmayı hedeflediklerini ifade edeek, şunları söyledi:

"Fuara beklentimizin de üzerinde katılım oldu. Sağlanan katılım bizleri mutlu etti. Gaziantep, önüne koyduğu hedeflerine emin adımlarla ilerliyor. Bu sebeple, Irak Uluslar arası fuarının hazırlıkları, düzenlenmesi ve başarıyla tamamlanmasında katkıda bulunan, emeği geçen tüm kurum, kuruluş ve kişilere teşekkürü Gaziantepliler adına bir borç biliyorum. Amacımız, bundan sonraki süreçte yeni Irak Uluslar arası Fuarı ve benzeri Uluslar arası organizasyonlara imza atmak.”

..
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2008 Pazar 16:40:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?