6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

At kurtarma operasyonu

Gaziantep'te, rögar kapağı çalınan çukura düşen yaralı at, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Meraklı vatandaşların yakından ilgilendiği atı yaşlı bir kişi, tekme atarak kaldırmaya çalıştı.

Edinilen bilgiye göre, Tugay-Beylerbeyi arasında açılan yeni yol üzerinde meydana gelen olayda, rögar kapağı çalınan çukura henüz belirlenemeyen bir sebeple bir at düştü. Rögar çukuruna düşen atın kurtulmak için büyük bir mücadele verdiğini gören Büyükşehir Belediyesi görevlisi Ali Kılıç, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, rögar çukurundaki atı yaptıkları çalışmanın ardından kurtardı.

Kendisinin görev yeri olan taş ocaklarına gittiği sırada rögar çukurunda bir at gördüğünü söyleyen Kılıç, bunun üzerine otomobilini durdurarak durumu itfaiyeye bildirdiğini dile getirdi. Kılıç, atın arka ayaklarının rögar çukuruna girmiş vaziyette bulunduğunu ve atın düştüğü yerden kurtulmak için büyük bir çaba verdiğini kaydetti. Kılıç, kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin yaptıkları başarılı bir çalışma ile çukura düşen atın kurtarıldığını ifade etti.

Bu arada, yaralı olarak kurtarılan atı gören meraklı bir kaç vatandaş da araçlarını durdurarak at ile yakından ilgilendi. Aşırı yorgunluktan dolayı ayağa kalkamayan atın başına gelen yaşlı bir vatandaş, yaralı atı tekmeleyerek ve kuyruğundan tutup çekiştirerek kaldırmaya çalıştı. Yaralı at, bir süre sonra kendiliğinden ayağa kalkarak olay yerinden uçaklaştı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 10:49:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?