4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Ata Aksu aday olmayacak

Futbol Federasyonu Eski Başkan Vekili Ata Aksu, Gaziantepspor’un 23 Haziran’da yapılacak kongresinde aday olmayacağını söyledi.

Artık yorulduğunu ve zoraki bu görevi üstlendiğini ifade eden Celal Doğan’a önceki gün yaptığı açıklamada atıfta bulunarak, "Bu misyonu yüklenmeye hazırım" diyen Ata Aksu, bugün İHA’ya yaptığı açıklamada, adaylığının söz konusu olmadığını belirtti.

Aksu, "Gaziantepspor’un kongresi olduğunu Gaziantep halkı bile bilmiyor. 2 dönem Gaziantep Kulüp Başkanlığı yapan bir spor adamı olarak söylüyorum, Gaziantep çok büyük bir şehir. İşlevsel olarak büyük, sanayisi ile büyük, sosyal yönüyle büyük. Türkiye’nin parlayan yıldızı. Böyle bir şehrin kulübünün de büyük olması lazım. Büyüklük sadece ligdeki aldığı dereceyle ölçülmez. Seyircisi, etkisi ve kamuoyu desteğiyle ölçülür. Gaziantepspor, büyük kulüp olacaksa, eski günlerine dönmeli. 3-4 bin üyesi olmalı. Asgari 2-3 bin üyeyle genel kurul yapabilmeli. Bunu yapabilmesi için de adaylar olması gerekir. 60-70 eş dost üyesiyle özelliştirme ve tekelleşme doğru değil" dedi.

Aksu, Celal Doğan’ın 14 yıldır özveriyle iyi ve doğru hizmetler yaptığını kaydederek, "Ancak ’Gaziantepspor’da adam yok, destek yok veya taraftar yok, bataktan kulüp aldık, amigolara teslim etmeyeceğiz’ laflarının söylenmesi doğru değildir. Gaziantepspor hiçbir zaman batağa düşmedi. Hiçbir tarihte amigo tabir edilen ki onlar da çok değerli kişilerdir, kulüp yönetimine gelmedi" diye konuştu.

Ata Aksu, insanların içlerindeki dürtüyü ortaya çıkardığını ve amacına ulaştığını öne sürerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ben misyonumu yerine getirdim. İnsanların ifade edemediği dürtüyü ortaya çıkarmak istedim. Gaziantep’te çok saygın iş adamları ve spora gönül vermiş çok değerli insanlar var. Bunlar çok rahatlıkla ortaya çıkabilmeli. Kulüp başkanlığı olmaları önemli değil. Gaziantepspor yönetiminde görev almaya talip olmayı bilmelidir. Benim bu çıkışım faydalı oldu. 1-2 aday çıktı. Bu bir aşamadır. Maksat hasıl oldu. Ben bundan sonra Gaziantepspor sevdalısı olarak takıma sahip çıkılmasını istedim. Celal Doğan ’Ben adayım’ diyorsa, yine maksat hasıl olmuştur. Yani ’Hiç kimse çıkmadı, kulüp yine bana kaldı’ diyemeyecektir. Adaysa da kendisine teşekkür ediyor, başarılar diliyorum."

Aksu, aday kelimesini kullanmadığını, "Bu misyonu yüklenmeye hazırım" sözünün yanlış anlaşıldığını kaydetti. Aksu, "2 dönem bu kulüpte başkanlık yaptım. Kastım, insanları derleyip toplamak, bir araya getirmektir. Gaziantepspor dün de vardı, Celal Doğan’dan önce de vardı, bugün de var, yarın da olacaktır. Kurumlar kişilerle yürümez. Kişiler bugün var, yarın yoktur. Ciddi kurumlar, doğru temellere oturtulduğu zaman ebediyen yürürler" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2005 Perşembe 20:24:39
Güncelleme :20 Temmuz 2005 Çarşamba 12:41:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?