4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Ata'nın G.Antep'e gelişinin yıldönümü

Mustafa Kemal Atatürk'ün Gaziantep'e gelişinin 74. yıldönümü düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı. 

Sabah saatlerinde Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törenle başlayan etkinliklerde ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. 

Törene katılanların bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nı okumalarının ardından protokol üyeleri ve beraberindeki öğrenci grupları Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde İstasyon Caddesi'nden Maarif Kavşağı, Atatürk Bulvarı güzergahından, Atatürk'ün Gaziantep halkına hitap ettiği binanın önüne kadar yürüdü. Öğretmenevi bitişiğindeki tarihi bina önündeki törende konuşan Vali Süleyman Kamçı, vatan savunmasında kahramanlık örneği sergileyen Gaziantepliler'in aynı güç ve irade ile tarihini yaşattığını söyledi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise geçmiş tarihlerde Fransızlar'ın bölgede yaptığı katliamları hatırlatarak, tarih dersi vermeye çalışanların geçmişlerine bakmalarını istedi. Daha sonra öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirlerini okudu. Öğrencilerin okuduğu şiirler törene katılanlara duygulu anlar yaşattı. Burada yapılan törenlerde ayrıca Atatürk Koşusu'nda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından altın takıldı. 

Tören, Büyükşehir Belediye Başkanlığı halk oyunları ekibinin gösterileriyle son buldu.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2007 Cuma 15:36:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?