6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Atatürk GKV'de de anıldı

Atatürk’ün ebediyete intikalinin 70. yıldönümünde Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları da anma töreni gerçekleştirdi.

GKV’de düzenlenen anma törenine GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy ve çok sayıda veli katıldı.

Atatürk’ün Türk ulusu için olduğu kadar 21. yüzyıl dünyası için de büyük önem taşıdığını ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Necmiye Karataş, Atatürk’ün manevi mirasına sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak, "Atatürkçülük, Türkiye’nin gerçeklerinden doğmuş bir düşünce sistemidir. Türk milletinin iradesiyle oluşmuş, tarihi bir gelişmenin ürünüdür. Atatürkçülük, her şeyden önce millete haklarını tanıma ve tanıtmadır; millet egemenliğinin ifadesidir. Atatürkçülük bir kurtuluştur, milletçe bağımsızlığa kavuşmadır. Atatürkçülük, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmadır, batılılaşmadır; bir diğer anlamda da modernleşmedir; hür düşünceyi temsil eder, hürriyet ve demokrasi anlayışıdır. Atatürkçülük, modern bir toplum hayatı yaşama demektir; laik bir düzen kurma, müspet bilim zihniyetiyle devleti yönetmedir. Bu iki anlamıyla Atatürkçülük, Türk toplumuna uygun sosyal ve siyasal kurumları kurma ve modern toplum olma demektir” dedi.

GKV Özel Okullarında düzenlenen etkinliklerde GKV öğrenci korosu Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirirken ilköğretim öğrencileri de Atatürk konulu bir oratoryo sahnelediler.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 15:46:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?