4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Atıklardan doğan sanat

Gaziantepli dekoratif tablo sanatçısı Nilay Gündüz, ev atıklarından tablo yapıyor. Kurduğu galeri ve atölyesinde çalışmalarını sürdüren Nilay Gündüz, 500 tablo yaptı. 

İstanbul'da bir sergiyi gezerken gördüğü dekoratif tablolardan etkilenen Nilay Gündüz, Gaziantep'te kurduğu atölyesinde ev atıklarından tablo üretimine başladı. 

Dikenli tel, kozalak, cam şişe, ağaç kabukları, portakal kabuğu, ev atıklarını kullanarak dekoratif tablolar oluşturan Nilay Gündüz, yaptığı sanata ilginin giderek arttığını söyledi. 

Ev atıklarından dekoratif tablo yapmaya başladığında yakınlarının kendisine şaşırdıklarını ancak ortaya çıkan 500 tablodan sonra görüşlerin değiştiğini söyleyen Nilay Gündüz, kendi sanat galerisini de kurduğunu belirtti. 

Doğada gördüğü her türlü atığı dekoratif tabla yapmakta kullandığını ifade eden Nilay Gündüz, önümüzdeki günlerde Gaziantep'te sergi açmayı planladığını söyledi. 
İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2007 Cumartesi 11:48:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HASAN YAŞAR IP: 88.224.38.xxx Tarih : 10.02.2007 13:34:23
tebrikler NİLAY hanım sizi bu üstün beceri ve yeteneginizden dolayı kutluyorum. Öenmli olan da zaten zoru başarmak değilmi kolayı herkes yapar.Başarılarınızın devamını diliyorum hemşeriniz olarak.