4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Atölyeden Sızan gaz,12 kişiyi zehirledi

GAZİANTEP'in Araban İlçesi'ndeki bir demir doğrama atölyesindeki açık bırakılan kaynak tüpünden sızan oksiasetilen gazı, sokaktan geçen 12 kişiyi zehirledi. İşyeri sahibi 41 yaşındaki Vakkas Karakuş, zehirlenmeye yol açan maddeyi, kendisini tehdit eden kişilerin dükkanına attığını ileri sürdü.

Kale Mahallesi Besni Caddesi üzerinde bulunan Karakuş Demir Doğrama'nın önünden dün saat 21.00 ile 21.30 arasında geçen Hacı Ali Gül (25), Muhammet Gül (2), Şeref Gül (13), Şeref Gül (50), Melek Gül (18), Mehmet Azgın (54), Ahmet Yiğit (40), Eda Bayram (20), Ayşe Bayram (61), Vakkas Yıldız (67), Meryem Bacaksız (21) ve Meral Deve (23), kusma, mide bulanması, nefes darlığı şikayetleriyle Araban Sağlık Merkezi'ne başvurdu. Tedaviye alınan 12 kişi, Karakuş Demir Doğrama Atölyesi'nin önünden geçerken hipo kokusunu andıran bir kokuyla yayılan gaz nedeniyle nefes almakta zorlandıklarını, 10 dakika sonra da rahatsızlandıklarını söyledi.

Zehirlenme görülen 12 kişi, tedavilerinin ardından Araban Emniyet Amirliği'ne götürülerek ifadeleri alındı. Uzun süre İstanbul'da çeşitli işyerlerinde çalıştıktan sonra memleketi Araban'a dönüp demircilik yapan işyeri sahibi Vakkas Karakuş ise ifadesinde bazı kişilerin kendisini ilçeyi terk etmeleri konusunda tehdit ettiğini ileri sürerek, “Oğlumu ekmek almak için göndermiştim. Ben de dükkanımın üst katındaki evdeydim. Oğlum işyerinden duman çıktığını söyleyerek bağırarak beni çağırdı. Aşağıya indiğimde bir otomobilin kaçtığını gördüm. Beni tehdit edenlerin işyerime bu maddeyi attığını sanıyorum” dedi.

Olay yerinde inceleme yapmak için işyerine giden 2 polis de gazdan etkilendi. Bunun üzerine polisler ve Gaziantep Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri gaz maskesi takarak inceleme yaptı. Yapılan incelemede, atölyede açık bırakılan kaynak tüpünden sızan oksiasetilen gazının zehirlenmelere neden olduğu açıklandı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2007 Perşembe 14:00:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan IP: 80.171.53.xxx Tarih : 18.01.2007 23:32:12
KARDESIM KENDINI SAVUNMAK ICIN NEDEN YALAN SÖYLÜYORSUN --NE TEHDI BE !!! KAYNAK TÜPÜNÜ ACIK BIRAKMISSIN ISTE