6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Avrupa’da GVK rüzgarı esecek

GKV Özel Okulları Halkoyunları ekibi Avrupa’da ülkemizi temsil edecek.


Yöresel halkoyunları gösterileri yanında Türkiye’nin değişik bölgelerine ait halk danslarını da sergileyecek olan GKV Özel Okulları Halkoyunları ekibi, 27 Aralık tarihinde Almanya’ya gidecek.

Ekip, 3 Ocak tarihinde yurda dönecek. Uluslararası Halkoyunları Festivalinin mimarı olan Gaziantep Kolej Vakfı öğrencilerini Avrupa’ya göndererek burada Türk milli kültürünün tanıtılmasına önemli katkılar sağlayacak. Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde 27 Aralık 2008 tarihinde Almanya ya gidecek olan GKV Özel Okulları halk oyunları ekibi, burada bir çok kentte gösteriler yaparak, Gaziantep yöre kültürü yanında ülkemizin değişik bölgelerine ait halk oyunları danslarını sergileyecek. Uzun süredir hazırlıklarını sürdüren GKV Halkoyunları ekibi, aynı zamanda Avrupa ülkelerinde çeşitli inceleme ve etkinliklerde de bulunacak.


Uluslararası alanda faaliyet göstermenin öğrencilerin ufkunu açtığını ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Necmiye Karataş, “GKV Halkoyunları ekibimiz ve beraberinde bir gurup idarecimiz 27 Aralık-3 Ocak tarihleri arasında Almanya’nın bir çok kentinde çeşitli etkinliklere katılacaktır. Gaziantep ve bölge kültürünün yanında ülkemizin değişik bölgelerine ait halk oyunları gösterileri yanında çeşitli yörelere ait türkülerimizden de örnekler sergileyecektir. Türk müziğinin en iyi şekilde Avrupa’da tanıtılması için öğrencilerimiz adeta birer kültür elçisi olarak görev alacaktır. Etkinliklere yoğun ilgi beklenmektedir. Öğrencilerimizin yerel ve ulusal alanlarda olduğu gibi uluslar arası arenalarda da boy göstermesi ve çeşitli etkinliklere katılması bizler için olduğu kadar ülke tanıtımımız ve çocuklarımızın ufkunun gelişmesi açısından da büyük önem taşımaktadır. Öğrencilerin eğitim süreci içerisinde çeşitli ülkeleri ziyaret etmeleri ve o ülkelerde meydana gelen değişimi yakından incelemeleri onların gelecek yaşamlarında doğru karar verebilmeleri, ülkelerine daha çok hizmet edebilmeleri açısından büyük önem taşımaktadır. GKV Özel Okulları bu anlamda değişik kademelerindeki öğrencilerine her yıl uluslar arası arenalardaki etkinliklere katılma fırsatı vermektedir. Öğrencilerimizin ülkemizi başarıyla temsil edeceği ve ülkemizi en iyi şekilde AB ülkelerine tanıtacaklarına inancım sonsuzdur” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 16:53:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?