5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Avrupanın en iyi müzesi olmaya aday

Gaziantep'in Nizip İlçesi'ndeki Zeugma Antik Kenti'nden çıkarılan mozaiklerle dünya sanat çevrelerinin ilgi odağı haline gelen Gaziantep Arkeoloji Müzesi, 2007 yılının Mayıs ayında seçilecek Avrupa'nın En İyi Müzesi'ne aday gösterildi. 

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, müzeyi incelemeye gelen jüri üyesi Hans Woodtli ile birlikte Gaziantep Arkeoloji Müzesi'nde basın toplantısı düzenledi. Vali Kamçı, sergilenen mozaiklerle birlikte Gaziantep Arkeoloji Müzesi'nin birinci olmayı hak ettiğini belirterek, ''Sergilenen mozaik eserler açısından, şu anda dünyanın en büyük ikinci müzesiyiz. Tunus'taki Bordo Müzesi birinciliği elinde bulunduruyor. Ancak, bizim sergilenmeyen mozaiklerimiz de düşünüldüğünde birinciliği hak ettiğimizi düşünüyorum'' dedi. 

Zeugma'dan çıkarılan mozaiklerin Gaziantep Arkeoloji Müzesi'nde sergilendiğini ve çok büyük ilgi gördüğünü kaydeden Kamçı, ''Avrupa'nın En İyi Müzesi adayıyız. Bu ödülü kazanıp veya kazanmamaktan öte, Avrupa'nın En İyi Müzesi adayı olmak bile bizim için memnuniyet verici. Yaklaşık 50 müzenin aday olduğu bu yarışmadan birincilikle çıkmayı ümit ediyoruz'' diye konuştu. 

Gaziantep Arkeoloji Müzesi'ne incelemeye gelen 15 kişilik jüri üyesinden Hans Woodtli de, Avrupa'nın En İyi Müzesi adaylığına Türkiye'den sadece Gaziantep Arkeoloji Müzesi'nin aday olduğunu ifade ederek, ''Burada yaptığım inceleme ve gezi sonrasında Gaziantep Arkeoloji Müzesi'ne hayran kaldım. Zaten daha önce Türkiye'de bu ödülü kazanan müzeler oldu. 2007 yılının Mayıs ayında 15 jüri üyesi olarak Avrupa'nın En İyi Müzesi'ni seçeceğiz. Seçilen müze, ödülünü İspanya'da düzenlenecek törenle alacak'' şeklinde konuştu. 

































İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2006 Cuma 16:50:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?