6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Ayakkabı fuarına ziyaretçi akını

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından desteklenen ve Akort Fuarcılık tarafından organize edilen 6. GAPSHOES Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Fuarı'nı, 20 bin 335 profesyonel ziyaretçi gezdi.

24-27 Ocak tarihleri arasında Ortadoğu Fuar Merkezi'nde (OFM) düzenlenen fuara, Türkiye'den ve değişik ülke gruplarından yoğun bir katılım gerçekleşti. Toplam 200 firmanın katıldığı fuarda; Suriye, Lübnan, Almanya ve İtalya'dan ayakkabı imalatçıları yer aldı. Fuarda çok sayıda ulusal ve uluslararası iş bağlantıları gerçekleşti. 4 gün süren fuarı Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen ziyaretçilerin yanı sıra Yunanistan, Mısır, Irak, Lübnan, Suriye, Kosova, Japonya, Özbekistan, Birleşik Arap
Emirlikleri'nden gelen ziyaretçiler de gezdi.

GSO Genel Sekreteri Kürşat Göncü, konuya ilişkin yaptığı açıklamada GAPSHOES Fuarı'nın ayakkabı sektörünün tanıtılmasında önemli bir vitrin görevi üstlendiğini söyledi. Fuarın sektörün ikinci büyük fuarı olduğunu vurgulayan Göncü, "Ayakkabı ve terlik fuarımıza her geçen yıl gerek firma ve gerekse ziyaretçi bakımından artan bir ilgi var. Ayakkabıcılık sektöründe Gaziantep, marka ve kalite açısından önemli atılımlar yaptı. Şimdi geldiği noktayı Türkiye ve dünyaya tanıtımında da bu fuarların önemli katkısı olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

Fuarın, Ortadoğu Fuar Merkezi'nde gerçekleşmesinin hem katılımcılara hem de ziyaretçilere önemli hizmetler sunduğunun altını çizen Göncü, "Bu yıl fuarımıza duyulan memnuniyetten dolayı önümüzdeki yıl düzenleyeceğimiz fuarımız için şimdiden rezervasyon talebinde bulunan firmalarımız var. Bunun yanı sıra birçok firma gelecek yıl için şimdiden ön başvurularını gerçekleştirdi" diye konuştu
Düzenledikleri fuarların kent ekonomisine özellikle de hizmet sektörünün gelişimine önemli katkılar sağladığını da kaydeden Göncü, "Fuarlarımızla birlikte şehirde ticari anlamda önemli gelişmeler yaşanıyor. Özellikle de fuar süresi boyunca başta oteller ve restoranlar olmak üzere daha birçok sektör fuarımızın oluşturduğu katma değerden istifade ediyor. Bu anlamda biz Gaziantep Sanayi Odası olarak çalışmalarımızı kent ekonomisinin gelişimi adına yoğunlaştırıyor ve fuar organizasyonlarımızı her geçen gün daha da artırma gayreti içerisinde sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2008 Pazartesi 15:49:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?