5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Bakan Çelik Gaziantep'te

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eğitimde başlattıkları seferberliğin çığ gibi büyüdüğünü, 4 yıl içerisinde 100 bin 280 derslik yaptıklarını, 222 bin 800 kız çocuğunun okullu olduğunu söyledi. 

Okul temeli atmak ve inşaları tamamlanın okulların hizmete girmesi sebebiyle düzenlenen törenlere katılmak üzere dün gece Gaziantep'e gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bugün sabah ilk olarak Şehit Kamil İlçesi Seyrantepe İlköğretim Okulu'nun temel atma törenine katıldı. Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Milletvekilleri Fatma Şahin, Ahmet Uzer ile Büyükyenir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, daire müdürleri ve öğrencilerin katıldığı törende konuşan Bakan Çelik, eğitimde başlattıkları seferberliğin 4 yılda çığ gibi büyüdüğünü söyledi. Görevde oldukları 4 yıl içerisinde 100 bin 280 derslik yaptıklarını, 10 milyarlık sanal sayfa olan interneti getirdiklerini, çeşitli sebeplerle okula gidemeyen 222 bin 800 kız çocuğunu okullu hale getirdiklerini anlatan Bakan Çelik, "Eğitimde fırsat eşitliğini getirdik. 60 bin noktada 411 milyon kitap dağıttık" dedi. 

Konuşmasında Gaziantep'te yapılan eğitim yatırımlarına verdikleri destekleri de anlatan Bakan Çelik, "Biz göreve geldiğimizde okullarda demode olmuş çok az bilgisayar vardı. Gaziantep'e 5 bin 65 bilgisayar gönderdik. 14 yeni lise açtık, sadece 7 ilde bulunan sosyal bilimler lisesini 2007-2008 eğitim yılında açacağız. Bu lisenin ihalesi bitti, 10 ay içerisinde yapıp bitireceğiz, görkemli bir bina olacak. Ayrıca 72 bin öğrenciye de şartlı nakil transferiyle cep harçlığı veriyoruz" diye konuştu. 

32 derslikli olacak okulun temel atma töreninde konuşan Vali Süleyman Kamçı, çağdaş ve kalkınmış ülkelerin eğitime yatırımlar yaptıklarını söyledi. Eğitime yapılan yatırımın geleceğe yapıldığını ifade eden Vali Süleyman Kamçı, "Temelini attığımız bu okulda yüzlerce çocuk okuyacak. Ülkemizin aydınlık geleceği için çalışacak. 2007 yılında özel idare kaynaklarından okul yapılması gereken her yere temel atıp okul yapacağız" şeklinde konuştu. 

Konuşmalardan sonra Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, beraberindekilerle birlikte 32 derslikli Seyrantepe İlköğretim Okulu'nun temelini attı. 

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, daha sonra Şehitkamil İlçe Belediyesi tarafından Dülükbaba Mahallesi'nde yaptırılan sosyal tesislerin açılış törenine katıldı. Burada kendisinden okul isteyen mahallelilere hitap eden Bakan Çelik, "Siz okul istemeseniz de okul yaptırmak bizim boynumuzun borcudur. Biz okulu yaparız. Ancak, okul yaptırmak için arsa bulamıyoruz. 2 dönüm arazi için 2.8 trilyon para istenirse okula yazık olur. Devlet bir şeye talip olunca, devlet bir şeyi istimlak etmeye kalkınca arazinin fiyatı birse 20'ye çıkıyor. Bu doğru bir davranış değil. Mahallede yaşayan ailelerin çocukları için okul yapılıyorsa bu insanlardan fedakarlık istemiyoruz, hibe istemiyoruz. Okul yaptırmak bizim boynumuzun borcu ama altını çizmek istiyorum. Nasıl olsa devletin hazinesi boldur, tükenmez yaklaşımıyla vatandaş bize gelirse çocukları uzaklardaki okula gitmeye devam eder" diye konuştu. 

Şehitkamil Belediyesi tarafından yaptırılan sosyal tesislerin bir hayat merkezi olduğunun altını çizen Bakan Çiçek, tesislerde her türlü ihtiyaca cevap verebilecek yerler bulunduğunu söyledi. 

92 mahalle ve 500 bini aşkın nüfusa hizmet etmeye çalıştıklarını belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, sürekli göç alan bir kent oldukları için sorunların bitmediğini kaydetti. Belediye hizmetlerinin yanı sıra halkın kullanabileceği sosyal tesis yapımına da ağırlık verdiklerini kaydeden Başkan Özkarslı, bu tür yatırımların devam edeceğini söyledi. 

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı Çelik, Dülükbaba Sosyal Tesisleri'nin açılışını yaparak incelemelerde bulundu.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 14:50:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?