6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Bakan Çelik'in Gaziantep temasları

Hakkari'de çıkan çatışmada 5 askerin şehit olduğu haberini Gaziantep'te öğrenen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, şehit ailelerine başsağlığı dileyerek, "Güvenlik güçlerimizi yıpratmaya kimsenin hakkı yoktur" dedi.

Gaziantep'te düzenlenen "İstihdam Paketi Mesleki Eğitim ve İstihdam Projeleri" açılış törenine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, istihdam paketini anlatmak için çıktığı kürsüde 5 askerin şehit olduğu haberini verdi. Güvenlik güçlerinin görevlerinin başında olduğunu belirten Çelik, "Güvenlik güçlerimiz hem Misak-ı Milli sınırlarımızı hem 70 milyon insanımızın huzur ve güvenini temin etmek için görevi başındadır. Yanlış yapan siyasetçi vardır. Yanlış yapan emniyet mensubu vardır. Yanlış yapan asker mensubu da vardır. Hukuk devletinde bunlar yerini bulur. Bunların müeyyide ve cezaları vardır. Fakat birliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bir ortamda, kurumsal olarak güvenlik güçlerimizi yıpratmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Türkiye hassas bir coğrafyada yer almaktadır. Burada güvenlik güçlerinin güçlü olması son derece önemlidir. Burada bir zafiyet kesinlikle kabul edilemez" açıklamasını yaptı.

Terörle mücadelenin uzun yıllardır devam ettiğini hatırlatan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Terörle mücadelemiz devam edecek. İnşallah anaların gözyaşları diner. İnşallah el birliği ile milletimiz bu acılardan kurtulur. Şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 16:53:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?