6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Bakan Güler Gaziantep'te

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, 1. Enerji ve Petrol Zirvesi ve çeşitli etkinliklere katılmak üzere geldiği Gaziantep'te ilk olarak Vali Süleyman Kamçı'yı ziyaret etti.

Gaziantep gezisine başlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Gaziantep Valiliği'nde tören mangasını selamladı. Daha sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından enerjinin her noktada verimli ve etkin kullanılması ve israfın önlenmesi amacıyla başlatılan Enerji Verimliliği Projesi'nin maskotu Enver, Bakan Güler'i kapıda karşılayarak sarıldı. Bakan Güler ve beraberindeki heyet, Vali Süleyman Kamçı'nın makamında ziyaretlerle ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

Bakan Güler burada yaptığı açıklamada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı genel müdürlerin ve ilgili bütün kurumların yetkilileriyle bir araya gelerek Petrol şurasını da gerçekleştireceklerini söyledi. Bakan Güler, "Buradaki toplantıda petrol şurasının yanı sıra enerji verimliliğini konuşacağız. Küresel ısınma sebebiyle enerji verimliliğine önem gösteriyoruz. Küresel ısınma mevsimleri bile 4'ten 2'ye indirdi. Kuraklıklar had safhada. Küresel ısınma ve seller meydana gelmektedir. Enerji
verimliliğini yaygınlaştırarak sıkıntıları azaltmak istiyoruz. Tasarruflu enerji kullanımını her fırsatta ve yerde halkımıza anlatacağız" dedi.

Bakan Güler, ayrıca Bakanlık tarafından hazırlanan ve yeraltı zenginliklerinin anlatıldığı haritayı Vali Süleyman Kamçı'ya teslim etti. Vali Süleyman Kamçı da Bakan Güler'e sedef kaplama küçük bir sandık ve çeşitli hediyelerin bulunduğu bir paket hediye etti.

.
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2008 Cuma 13:37:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?