5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Bakan Koç G.Antep'te

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Türkiye'yi geçen yıl 21 milyon turistin ziyaret ettiğini belirterek, ''Umudumuzu kaybetmedik. Son dakika kayıtlarıyla turizmde bu yıl geçen yılki 21 milyon ziyaretçi sayısını aşarız'' dedi. 

Bakan Koç, 7. Milletlerarası Türk Halk Kültürü Kongresi'ne katılmak üzere geldiği Gaziantep'te, Vali Süleyman Kamçı'yı makamında ziyaret etti. Koç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, turizm sezonuna bu yıl iyi bir başlangıç yapmayı düşündüklerini ancak kuş gribi ve karikatür krizi nedeniyle ziyaretçi sayısında düşüş yaşandığını belirtti. Mayıs ayı itibarıyla doluluk oranında önemli bir artış yaşandığını kaydeden Koç, ''Ziyaretçi sayısındaki düşüş 1-23 Haziran tarihleri arasında yüzde 3'lere geriledi. Turizmde geçen yılki 21 milyon ziyaretçi sayısını aşacağımıza inanıyorum. Ama gönlümün arzu ettiği, rüyalarımdaki ziyaretçi sayısını gerçekleştiremeyiz'' diye konuştu.
Turizm sektörünü bisiklet sürmeye benzeten Bakan Koç, ''Bisikletin yürüyebilmesi için pedalın çevrilmesi gerek. Yani yataklar ve oteller eski. Bodrum, İzmir, Aydın ve Balıkesir bölgelerinde bu tür eskimelerden dolayı turist sayısında kaçaklar oluşuyor. Antalya'da ekstradan 30 bin yatak yapıldı. Bu yatakların dolması için 750 bin ile 1 milyon arasında turist gelmesi lazım. Bu yenilenme bölgeyi kurtardı. Yani yenilenerek kurtulma var'' şeklinde konuştu. 

Bakan Koç, gazetecilerin hafta arasında çektiği fotoğrafları yayınlamasını da eleştirerek, ''Günübirlik tesislerde hafta arası, çarşamba günü fotoğraf çekersen, boş oteller çıkar'' dedi. 

Turizmde sadece yaz turizmiyle kalınmaması gerektiğini ifade eden Koç, ''Termal, kış ve kongre turizmi de değerlendirilmeli. Mesela Gaziantep'e 5 yıldızlı otellerle beraber 2 tane de kongre merkezi yapılmalı. Böylece Gaziantep özellikle Ortadoğu'nun sanayi toplantılarının merkezi olabilir'' diye konuştu. 

Koç, Nizip'te bulunan Zeugma Antik Kenti'ndeki kazıların temmuz ayında başlayacağını ve burada sürdürülen kazıların 50-60 yıl devam edebileceğini de sözlerine ekledi.
.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2006 Salı 14:44:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?