5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Bakan Şener Gaziantep'te

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Türkiye-Suriye Bölgelerarası İşbirliği Programı'nın Türkiye ayağını yürütmek üzere Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) bünyesinde kurulan Proje Koordinasyon Birimi'nin açılışını yaptı. 

Bakan Şener, açılış töreninde yaptığı konuşmada, ülkede tüm nüfusu dinamik bir yapıya kavuşturmak için iki açılımları olduğunu, bunun ''Halep-Kilis ve Gaziantep illeri arasında oluşturulan işbirliği programı'' ve ''kalkınma ajansları'' olduğunu anlattı. Şener, ''Bölgelerarası İşbirliği Programı, bizim kalkınma ajanslarıyla geliştirdiğimiz yeni kalkınma mantığının uyarlanmasıdır. Kalkınma ajanslarını hazırlarken yine tüm nüfusu tetikleme işin merkezi olarak kabul edilmiştir'' dedi. 

Bu ajansların yerel kaynakları kullanacağını, devletin merkezi bütçesine ajanslar için para konulacağını ve 2007 yılı bütçesinin 200 milyon YTL olduğunu belirten Şener, AB kalkınma fonlarının da bu ajansları destekleyeceğini ifade ederek, kalkınma ajanslarıyla ilgili kanunu çıkardıklarını anımsattı. Şener, ''Öyle zannediyorum ki, Gaziantep bölgesindeki kalkınma ajansını da 3 ay içinde kurabiliriz. Böylece toplumsal dinamiği Gaziantep'te, Kilis'te tetiklemenin ikinci mekanizması da 3 ay içerisinde buraya geliyor'' diye konuştu. 

Türkiye-Suriye Bölgelerarası İşbirliği Programı ile bölgesel kalkınma anlayışını ortaya koyduklarını dile getiren Şener, ''Artık biz bu projeyle diyoruz ki; kentinizi, bölgenizi ayağa kaldırmak için 'Devlet gelsin, burayı canlandırsın' diye beklemeyin. Burayı ayağa kaldıracak olan bu kentte yaşayanlardır. Biraraya geleceksiniz, dinamik bir yapı oluşturacaksınız, ilinizin, bölgenizin kalkınması için ekonomik, sosyal ve kültürel projeler hazırlayacaksınız. Biz bu program kapsamında ayırdığımız paradan, bu projeler verimli uygulanabilirse 'Gel paranı al' diyeceğiz'' şeklinde konuştu. 

Bakan Şener, Kilisliler ve Gaziantepliler'in ortaya koyduğu çaba ve üretim faaliyetlerinin, bu bölgenin yanı sıra Türkiye'nin genel milli gelirini de artıracağını belirtti. 

Konuşmaların ardından, Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Kilis Valisi Nevzat Turhan, Suriye'nin Gaziantep Başkonsolosu Bahjat Dougman ve GTO Başkanı Mehmet Aslan birlikte açılış kurdelesini kesti. Törene, AK Parti Milletvekilleri Fatma Şahin, Ahmet Uzer, Mehmet Sarı ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Kilis Belediye Başkanı Abdi Bulut, Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer ve davetliler katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2006 Cumartesi 17:08:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?