6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Bakan Şimşek'ten kriz değerlendirmesi

AK Parti Gaziantep İl Teşkilatı'nda düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, krizin reel sektöre, bankalara ve KOBİ'lere yansımalarının az olması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. 

AK Parti İl Teşkilatı'ndaki bayramlaşma töreni, öğleden sonra parti binasında yapıldı. Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in de katıldığı bayram kutlaması yoğun ilgi gördü. Sıraya giren partililer, tek tek Bakan Şimşek, milletvekilleri, belediye başkanları ve parti yöneticileriyle bayramlaştı. 

Burada basın mensuplarının krizle ilgili sorusunu yanıtlayan Bakan Mehmet Şimşek, "Bizim dışımızda, bizden kaynaklanmayan, dünya genelinde birtakım sıkıntılar var. Ama ülke olarak bu sıkıntıların bize yansımalarını en aza indirgemek için, yani Türkiye'nin dünya genelinde yaşanan bu krizden göreceği zararı en aza indirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Hükümet olarak gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Reel sektörümüze, bankalarımıza, KOBİ'lerimize yansımaları az olsun diye elimizden geleni yapıyoruz. 

IMF ile görüşmeler devam ediyor. Yeni bir gelişme olursa bununla ilgili açıklamayı yaparız" ifadelerini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2008 Salı 16:59:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?