4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Bakan Tüzmen Antep'te

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, 2005 yılı ihracat rakamının beklentilerinin üzerinde olacağını söyledi.

Ekspres Taşımacılık ve Lojistik Şirketi DHL’nin Tuğcan Oteli’ndeki geleneksel yemeğine katılan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, yabancı sermaye girişinin çok az olduğu bir dönemde Türkiye pazarına giren DHL’nin bugün pazar payını yüzde 60’lara çıkarma başarısı gösterdiğini kaydetti.

Tüzmen, 1983 yılında 3 milyar dolar ihracat, 8 milyar dolar ithalatıyla 11 milyar dolar ticaret hacmi olan Türkiye’nin bugün 160 milyar dolarlık ticaret hacmiyle dünyada söz sahibi ülkeler arasına girdiğini söyledi. Tüzmen, burada bir sırrı ifşa edeceğini belirterek, "Türkiye’de ithalat-ihracat istatistiklerini en çabuk şekilde, numune gönderen firmalardan tespit ediyoruz. Yurtdışına gönderilen numune sayısında azalış varsa, ihracatta belli bir azalma görülmektedir. Şu anda DHL yetkililerinden öğrendiğime göre, yurtdışına numune gönderilmesinde artış var. Bu demek ki, ihracat artışımız sürecek" diye konuştu.

Devlet Bakanı Tüzmen, ihracatta yıl sonu hedef programının 71 milyar dolar olduğunu hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçtiğimiz yılın Mayıs ile 2005 yılı Mayıs ayına kadar geçen 12 aylık dönemde şimdiden 70 milyar doları yakaladık. Hedeflenen 71 milyar doları aşarak, yıl sonunda inşallah 75 milyar dolara ulaşacağız. İhracatımız ve dış ticaretimizin artması daha fazla söz sahibi ülke haline gelmemiz demektir."

Geleneksel DHL yemeğine AKP Milletvekilleri Mehmet Sarı ve Ahmet Uzer, Gaziantep Valisi Lütfullah Bilgin, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Ekinci, Şahinbey ve Şehitkamil İlçe Belediye Başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2005 Pazar 13:19:33
Güncelleme :12 Haziran 2005 Pazar 16:11:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?