5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Bakan Tüzmen Gaziantep'te

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye'nin zamanında çok tatil yaptığını ve artık tatil yapacak zamanı bulunmadığını söyledi. 

Bakan Tüzmen, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından Grand Otel'de düzenlenen 24 başarılı ihracatçı firmaya ödül verilmesi törenine katıldı. Bakan Tüzmen, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en çok ihracat yapan ilk bin firması arasına Gaziantep'ten 24 firmanın girmesinin gurur verici olduğunu belirterek, ''Gaziantepli sanayiciler, yaşanan bir çok haksızlığa rağmen yılmadılar, çalıştılar ve çok önemli başarılara imza attılar. En çok ihracat yapan ilk bin firma arasına 24 firma ile girmek büyük bir başarıdır. Hepsini kutluyorum'' dedi. 

Göreve geldiklerinde, Türkiye'nin 36 milyar dolar olan ihracat rakamını artıracakları vaadinde bulunduklarını hatırlatan Tüzmen, ''Büyük Önder Atamıza Cumhuriyet'in kuruluşunun 83. yıldönümünde 83 milyar dolarlık ihracat rakamı hediye edeceğiz. Cumhuriyet'in kurulduğu 1923 yılında Türkiye'nin toplam ihracatı 51 milyon dolardı. Biz bu ihracatı şimdi 5 saat içerisinde yapıyoruz. Sadece Gaziantep, 2 milyar dolarlık ihracat yapıyor'' diye konuştu. Tüzmen, Türkiye'nin artık yüksek teknoloji ihraç eden bir ülke konumuna geldiğini ifade ederek, şunları söyledi: 

''Ülkemize yakışır bir sanayi ve kaliteli bir üretimle bizim işimiz de kolaylaşıyor. Kaliteli ürünleri rahatlıkla satabiliyoruz. Bu ülke artık yüksek teknoloji ihraç ediyor. Öyle kilosu 5-10 dolar değil, 2 bin dolar olan ürünleri ihraç ediyor. Tamamı Türk imalatı olan ürünleri Güney Kore'ye ihraç ettik. Tonu 2 milyar dolar olan bu üründen Güney Kore'ye tam 15 ton ihraç ettik ve 30 milyon dolar kazandık. Bize böyle ihracat lazım.'' 

Cumartesi, Pazar demeden, bayram günleri dahil çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Tüzmen, ''Bizim tatil yapacak zamanımız yok. Zaten zamanında çok tatil yapılmış bu ülkede. Biz artık tatil yapmadan, Cumartesi ve Pazarları yanıbaşımızdaki ülkelerde çalışarak geçiriyoruz. Haftanın 7 gününü 9 güne çıkarıyoruz. Başarımızın sırrı bu. Başarımızın sırrını herkes soruyor. İşte burada, çok çalışmaktan geçiyor. Edison, 'yüzde 99'u başarı, yüzde 1'i şans' demiş. Bunu mucitler de söylemiş. Eğer donanımınız yerinde değilse, çalışmanız yeterli değilse o yüzde 1 şansı da bulmanız mümkün değil'' ifadelerini kullandı. Tüzmen, konuşmasını anlattığı bir fıkra ile şöyle sürdürdü:
''Eskiden bir fıkra anlatılırdı. Bir Japon ve Amerikalı, aslanla karşılaşmış. Amerikalı 'eyvah, mahvolduk' derken, Japon ayakkabısını değiştirerek lastik ayakkabıya çevirmiş. Bunun karşısında Amerikalı da, Japon'a 'ya aslan senden hızlı koşar' demiş. Japon da, 'önemli olan o değil, önemli olan benim senden hızlı koşmam' demiş. Şimdi ben size, bir şey söyleyeyim mi, o zaman sadece Amerika ve Japonya vardı. Şimdi ise Çin var, Hindistan var, Brezilya var, Rusya var. Dolayısıyla şimdi bizim aslan kadar hızlı koşmamız gereken bir dönem. İşte buradaki Gaziantep'in aslanları gibi koşmamız gerek.'' 

Tüzmen, 3 yılda 500 milyon dolar ihracattan 2 milyar dolar ihracat rakamını yakalayan Gaziantep sanayicilerini de överek, ''Gaziantep, sadece komşu ülkelere değil, 140 ülkeye ihracat yapıyor. Bu kent, 2023 yılında en az 20-30 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşacaktır. Bu hayal değil, bu şehir bunu gerçekleştirecektir. 3 yılda 500 milyon dolardan 2 milyar dolara geldik. Bu şehir alıp başını gidecektir. Bunun başka açıklaması yok'' diye konuştu. 

GSO Başkanı Nejat Koçer de, şehirlerin markalarıyla zengin olacağı bilinciyle üretimde bulunduklarını kaydederek, ''Önce markalaşma, ardından da yenilikçi bir anlayışla üretim yapmamız gerektiği inancıyla sanayicimize, 'Yenilenin, yenilmeyin', ya da başka deyişle 'Farklılaş ya da yok ol' mesajını vermeye çalışıyoruz'' şeklinde konuştu. 

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı ise, ödüllendirilen firmaları kutladı. 

Konuşmaların ardından Bakan Tüzmen'e, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer ve GSO Meclis Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ''Gaziantep'' şehrinin logosu ile bir başarı plaketi sundu. Tören, 24 firmanın ödüllerinin sunulması ile sona erdi.
iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2006 Cumartesi 02:55:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?