4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Bakırcılar Çarşısı ödül aldı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, kentin simgesi haline gelen tarihi yapıları koruyarak gelecek nesillere aktarmayı görev olarak bildiklerini söyledi. 

Tarihi Kentler Birliği'nin Türkiye genelinde belediyeler arasında yaptığı ‘Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Projeleri ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda Bakırcılar Çarşısı sokak sağlıklaştırması projesiyle Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ödüle layık bulundu. Tarihi Kentler Birliği’nin İstanbul’da düzenlediği törende başarı ödülünü alan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, “Gaziantep bugün hızla gelişen ve büyüyen bir kent. Her gün biraz daha büyürken tarihi dokusunu ve yapısını koruyan, ekonomik potansiyeli, Büyükşehir statüsü ile bir dünya kenti. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak, Gaziantep’in simgesi haline gelmiş yapıların sanat eserlerine dönüştürülmesini gerçekleştirerek, yeni nesillere hem sosyal hem de kültürel değerleri emanet etmeyi ve bu eserlere hayat kazandırmayı kendimize görev bildik” dedi. 

Bu arada 30 belediyenin katıldığı yarışmada Gaziantep’in Şahinbey İlçe Belediyesi de ödüle layık bulundu. Şahinbey Belediyesi, Nakıpoğlu evi, Gümrük Hanı Restorasyonu, Kolejtepe tarihi okul binası restorasyonu, Şehitler Parkı çevre düzenlemesi ve Düveroğlu Evi koruma projeleri ile özendirme ödülüne layık görüldü. 

BAKIRCILAR ÇARŞISI SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMA PROJESİ 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ödül getiren Bakırcılar Çarşısı sokak sağlıklaştırma projesi kapsamında, 8 sokakta çalışma yapıldı. 280 dükkanın dış cepheleri tarihi dokuya uygun olarak yeniden yapılandırıldı, dükkanların cephelerine ahşap camekan yapılarak, camekanların üzerine alaturka kiremit kaplamalı saçak eklendi. Çarşının daha otantik ve göze hoş gelen bir görünüme kavuşması için, sokaklar doğal kesme taşlarla kaplandı.
(ST-ST-Y)
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2007 Pazartesi 15:37:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ramazan inan IP: 87.110.168.xxx Tarih : 4.06.2007 14:58:12
Sanayide onemli adimlara imza atan guzel sehrimizin, tarihi guzellikler yaninda, unutulmaya yuz tutmuz, el sanatlarina verilen emekleri destekliyorum. Sagolsunlar, Antep eski ve yenilikleri ile taninmali