6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Balat, suyun önemini anlatacak

MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Uluslar arası Jeotermal Enerji Birliği Başkanı Muharrem Balat, 5. Dünya Su Forumu hazırlıkları kapsamında 25-26 Eylül 2008 tarihleri arasında Artvin'de gerçekleştirilecek olan "Su ve Enerji" konulu sempozyuma konuşmacı olarak katılacak.

Geçtiğimiz yüzyıl boyunca dünya üzerinde mücadelelerin sanayi hammaddeleri için yapıldığını, 21. yüzyılda ise küresel rekabetin enerji ve su kaynakları üzerine yoğunlaştığını ifade eden Balat, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Forum, suyla ilgili küresel sorunlara dikkat çekmek amacıyla dünyanın her yerinden politikacıları bir araya getirecek. Bu forum, suyla ilgili toplulukların ve karar vericilerin birlikte çalışabildiği, tartışabildiği ve su güvenliğini sağlayabilmek için çözümler ürettiği bir platform olarak çok önemli bir görevi yerine getirmektedir. Forum kapsamında, Menderes Geothermal Elektrik Üretim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Uluslararası Jeotermal Enerji Birliği Başkanı olmam hasebiyle 25-26 Eylül tarihlerinde Artvin'de gerçekleştirilecek olan "Su ve Enerji" konulu sempozyuma konuşmacı olarak davet edildim. Burada, MB Holding olarak Aydın'da hayata geçirdiğimiz ve planladığımız projelerimizin önemi ve anlamı ile ilgili bir sunum yapacağım. Bu sempozyumlar 2007 yılından bu yana Türkiye'nin farklı illerinde gerçekleştirilmekte ve sonuç bildirgeleri Mart 2009'da İstanbul'da gerçekleştirilecek 5. Dünya Su Forumu'na ışık utacak, yol haritasının belirlenmesinde önemli etken olacak."

Balat, açıklamasında Dünya Su Forumu'nun Politik ajandada suyun önemini vurgulamak, 21. yüzyılda uluslararası su konularına çözüm getirmek maksadıyla tartışmaları desteklemek, Su politikaları ile ilgili kesin öneriler oluşturarak önemini dünyanın dikkatine sunmak, Su ile ilgili politik kararlar üretmek gibi 4 temel amaç dahilinde düzenlendiğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 15:33:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?