6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Balcı'dan kanser hastasına yardım

Araban ilçesi Kaymakamı Orhan Balcı, ilçeye bağlı Elif Beldesinde ikamet eden kanser hastası bir vatandaşa yardımda bulundu.

Kaymakam Balcı, 47 yaşındaki Mehmet Çelik'e 7 kişilik ailesinin geçimini sağlaması için Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV) 2 bin 200 YTL para yardımı yaparak bir aylık danası ile birlikte sütlü Honstain cinsi inek aldı. Balcı, Araban İlçe Tarım Müdürü Kadir Sarıkaya'yı görevlendirerek ilçeye bağlı Fıstıklıdağ köyündeki bir büyükbaş hayvan besicisinden 2 bin 200 YTL'ye satın aldığı Honstain cinsi bir aylık danası olan ineği, Elif Beldesindeki kanser hastası Mehmet Çelik'e teslim etti.

47 yaşındaki Mehmet Çelik, Kaymakam Balcı'nın kendisine inek yardımında bulunduğu için teşekkür ederek, "Araban Kaymakamımız Orhan Balcı'ya doktora kontrol için gidip gelmem için maddi yardım yapması konusunda talepte bulundum. Her defasında bana maddi yardımlarda bulunan Balcı, benim kanser olduğumu bildiği için çalışamadığımı ve 7 kişilik ailemin mağdur olduğunu öğrendi. Bunun üzerine ailemin geçimini sağlamak için bana bir sütlü inek aldı. Allah kendisinden razı olsun. İneğin sütü ve yoğurdunu satarak 7 kişilik ailemin geçimi için gerekli olan temel ihtiyaçlarımızı karşılamaya çalışacağım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 16:10:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?