6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Balpa'nın haklı gururu

Gaziantep'te yerleşik MB Holding bünyesinde faaliyet gösteren Balpa İnşaat, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Karataş Bölgesi'nde ihale ettiği 1248 konutluk toplu konut projesini başarı ile tamamladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz Cumartesi günü hak sahiplerine anahtarlarını teslim etmesinin ardından, MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat, konu ile ilgili açıklamada bulundu. Balat, "Tüm zorluklara rağmen böylesine önemli bir projeyi yüzümüzün akı ile tamamlamış olmanın huzuru ve gururunu yaşıyoruz” dedi.

TOKİ'nin tek kalemde, bugüne kadar verdiği en büyük toplu konut ihalelerinden biri olan Karataş Toplu Konutları'nı, çevre düzenlemesiyle birlikte başarı ile tamamladıklarını belirten Balat, “Gerçekten çok çetin ekonomik koşullar altında 1,5 yıl gibi kısa bir sürede böylesine büyük bir projeyi tamamladık. Bir Gaziantep firması olarak bu tip bir işi tamamlamış olmanın ve konutları hak sahiplerine kısa bir sürede teslim etmenin haklı gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Tamamladıkları konutlarla düşük ve orta gelir seviyesindeki vatandaşların yaşam kalitesinin artırılmasına katkıda bulunmanın sevinç ve mutluluğunu da yaşadıklarını dile getiren Balat, “TOKİ, Türkiye genelinde birçok başarılı çalışmaya imza attı. Son yıllarda önemli bir toplu konut atağı gerçekleştiren TOKİ, projeleri ve başarılı çalışmaları ile her türlü övgüyü hak etmekte” şeklinde konuştu.

36 bloktan oluşan ve sahip olduğu 50 bin metrekarelik alan ile küçük bir kasaba büyüklüğünde olan Karataş Toplu Konut Projesi'nin aynı dönemde başlamış emsal projeler arasında tamamlanan ilk proje olduğuna da dikkati çeken Balat, “Profesyonel bir ekip çalışmasının ürünü olan Karataş Toplu Konutları'nda ortalama 5 bin kişi barınacak. Tüm hak sahipleri için yeni konutlarının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Muharrem Balat, MB Holding bünyesindeki diğer şirketlerinden olan Baltaş İnşaat firmasının da taahhüdünde inşaatı devam eden 1104 konutluk TOKİ Seyrantepe Toplu Konut Projesi'nde de sona yaklaşıldığını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 16:39:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?