6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Barajdaki cesetler bulundu

Gaziantep'te serinlemek için girdikleri Kayacık Baraj Gölü'nde kaybolan 2 kişinin cesedi, su altı arama timi tarafından çıkarıldı.


Edinilen bilgiye göre, Gaziantep'te simitçilik yapan Ali Uslu (17) ve İdris Karaoğlu (24) ile yaklaşık 10 kişilik arkadaş grubu, piknik yapmak için önce Oğuzeli ilçesi Karpuzatan mevkiine, daha sonra da Kayacak Baraj Gölü kıyısına gitti. Yüzme bilmeyen şahıslar, boğulmamak için yanlarında getirdikleri ipi baraj gölüne bırakarak suya girdi. Gruptan Ali Uslu ve İdris Karaoğlu bir anda gözden kaybolunca gölete giren arkadaşlarının arama çalışmaları sonuçsuz kaldı. Bunun üzerine baraj gölü kenarında bulunan Kayacık köyü sakinlerinden ve jandarmadan yardım istendi. Köylü vatandaşların ve jandarmanın yaptığı araştırmaya rağmen şahıslara ulaşılamayınca Şanlıurfa'dan su altı kurtarma timi çağrıldı ancak hava karardığı için çalışmalara ara verildi.


Sabah erken saatlerde bölgeye gelen Şanlıurfa Su Altı Kurtarma Timi, yaklaşık 1 saat süren çalışma sonucunda şahısların cesetlerini çıkardı. Yakınları sinir krizleri geçirirken, cesetler otopsi yapılmak üzere Oğuzeli Mezarlığı morguna götürüldü.
Hayatını kaybeden şahısların yakını Mehmet Bozkurt, "Onları iple kurtarmaya çalışmışlar ancak başarılı olamamışlar. Dün yapılan kurtarma çalışmaları sonuç vermedi, bu sabah Şanlıurfa'dan gelen ekip sudaki cesetleri çıkardı" dedi.

..
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 13:37:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nesibe polat IP: 212.175.112.xxx Tarih : 3.06.2008 08:35:08

ben kayacık barajı yakınlarındaki köyden birisiym bu acı haber beni ve arkadşlarımı çok üzdü hepimizin başı sağolsun.yakınlarına allah sabır versin.daha öncede boğulan oldu ve yine çok üzülmüştük.allah hepimizi korusun ..