6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Barak kültü CD'lerine tanıtım

Gaziantep Yörük Türkmen Kültür Derneği tarafından AB Gençlik Programı Eylem 1.2 Gençlik Girişimi Projesi kapsamında yapılan Geçmişten Günümüze Barak Kültürü konulu proje hayata geçirildi.

Gaziantep Yörük Türkmen Kültür Derneği Başkanı İlyas Göğebakan, AB Gençlik Programı Eylem 1.2 Gençlik Girişimi Projesi kapsamında Geçmişten Günümüze Barak Kültürü konulu projenin kabul edildiğini ve hayata geçirildiğini belirtti.

Göğebakan, projenin kabulünün ardından Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can'ın projenin hayata geçirilmesinde kendilerini desteklediğini söyledi.

Göğebakan, Barak kültürünün dünyaya tanıtılmasında desteklerini esirgemeyen Başkan Ömer Can'a teşekkür etti. Proje kapsamında çeşitli geziler, konferanslar düzenlendiğini ve Barak kültürünü geçmişten günümüze anlatan bir tanıtım CD'si yapıldığını ve bir de Barak türkülerinden oluşan müzik CD'si yapıldığını kaydeden Göğebakan, proje kapsamında gerçekleştirilen tanıtım ve müzik CD'sinin Türkiye genelindeki Valilik ve İl Kültür Müdürlüklerine gönderildiğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 19:29:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?