6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Barak kültürü tanıtılacak

Gaziantep Yörük Türkmen Derneği tarafından hazırlanan "Geçmişten Geleceğe Barak Kültürü" projesi ile Barak Kültürü Türkiye'de ve dünyada genç nesle tanıtılacak.

Avrupa Birliği Gençlik Programı Eylem 1.2 Gençlik Girişimleri kapsamında hazırlanan ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nca kabul edilen "Geçmişten Geleceğe Barak Kültürü" projesine Şahinbey ve Şehitkamil ilçe belediyelerinin de destek verdiğini belirten Gaziantep Yörük Türkmen Derneği Başkanı İlyas Gögebakan, proje hakkında bilgi verdi.

Göğebakan, "Projemizin teması kültür ve sanattır. Orta Asya'da doğan ve Anadolu'da gelişen Barak Kültürü'nü gelenekleriyle, yaşam tarzlarıyla, kıyafetleriyle, efsaneleriyle, mitolojisiyle Gaziantep'te ve Türkiye'de tanıtmayı ve ileriki zamanlarda yapacağımız farklı gençlik projeleri ile Avrupa'ya taşımayı hedefliyoruz" dedi.

5 ay sürecek proje kapsamında düzenlenecek seminerlerle Barak Kültürü'nün tarihi özelliklerini, kültürel ve doğal varlıklarını yaşam tarzlarını gençlere aktararak onlarda yerel kültürel zenginliği koruma bilincinin oluşturulması, Barak kültürünü tanıtan, şiir dinletileri, tiyatro oyunları, piyesler, slayt gösterileri, halk oyunları, resim sergileri gibi sanatsal faaliyetler düzenleyeceklerini belirten Göğebakan, "Barak kültürünü hazırlayacağımız 'Geçmişten Geleceğe Barak' adlı belgeselle ulusal düzeyde tanıtmayı amaçlıyoruz. Yine Gaziantep'te hazırlayacağımız Barak Odası ile Barak insanının yaşam tarzını sergileyeceğiz, köklü bir tarihi ve kendine has ezgi ve sözleri olan barak şarkılarını ise bir CD'de toplayarak kayıt altına alacağız. Barak gençlik şöleni düzenleyerek gençlerde Barak kültürü hakkında farkındalık oluşturmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Turizm Müdürlüğü, Karkamış Kaymakamlığı ile Şahinbey ve Şehitkamil ilçe belediyelerinin de projelerine destek verdiğini kaydeden Göğebakan, projelerini gerçekleştirmelerinde kendilerine destek verecek kişi ve kuruluşlara teşekkür etti.

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2008 Pazartesi 17:02:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?