6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Barak Odası açıldı

Gaziantep'te Yörük Türkmen Derneği tarafından yürütülen 'Geçmişten Geleceğe Barak Kültürü' projesi kapsamında Barak Odası açıldı.

Hürrem Sultan Restoranın birinci katında bulunan Barak Odası'nın açılışına Porf. Dr İbrahim Sarı, Prof. Dr. Cahit Bağcı, Yrd.Doç. Dr. Ruhi Ersoy, Oğuz Boyları Federasyon Başkanı Faik Akyılmaz, Yörük Türkmen Derneği Onursal Başkanı Kasım Ali Mengüç, Yrd. Doç. Dr. Faruk Geyik, Aşık Ümitcan İlhan ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılış kurdelesi Prof. Dr. İbrahim Sarı, Yörük Türkmen Derneği Başkanı İlyas Göğebakan ve Oğuz Boyları Federasyon Başkanı Kasım Ali Mengüç tarafından kesilerek Barak Odası'nın açılışı yapıldı.

Açılışın ardından kısa bir konuşma yapan Yörük Türkmen Derneği Başkanı İlyas Göğebakan, "Barak odalarının toplumsal hayatımızdaki önemi büyüktür. Barak odalarını Gaziantep'te yaşatmak ve gençlerimize tanıtmak amacıyla böyle bir oda düzenledik. Bu odada sık sık bir araya gelerek günümüz meselelerini konuşacağız. Barak kültürünü yaşatacağız" dedi.

Göğebakan, yürüttükleri 'Geçmişten Geleceğe Barak Kültürü' projesi kapsamında daha önce çeşitli seminerler, şiir dinletileri, Barak kültürünü tanıtacak çeşitli aktivitelerde bulunduklarını belirtti.

Barak odalarının Barak kültüründe önemli işlevleri olduğunu ifade eden Göğebakan,"Barak odaları evlerin 15-20 metre uzağında yer alan ve köyün erkeklerinin bir araya gelerek toplandıkları, şarkılar şiirler söyledikleri mekanlar olmanın dışında ayrıca önemli meselelerin çözüm yeri olmuştur. Köyün sorunlarının tartışıldığı, davaların, sorunların çözüm bulduğu Barak odalarının toplumsal hayatımızdaki önemi büyüktür. Ayrıca Barak odalarında büyüklere saygı gösterilir büyükler her zaman yukarıda küçükler alt tarafta oturur" şeklinde konuştu.

Oda açılışına katılan tüm konuklar kısa kısa konuşmalar yaparak görüşlerini paylaştılar. Edilen sohbetlerin ardından Aşık Ümitcan İlhan tarafından söylenen Barak Türküleri ile eğlendiler.

.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2008 Pazartesi 13:34:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?