6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

'Başarı için okula devam şart'

Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, yaz yazlarının gelmesiyle birlikte öğrencilerin devamsızlıklarının arttığını belirterek öğrencileri ve velileri okula devam konusunda uyardı.

Şişman, düzenlediği basın toplantısında, 2007-2008 yılı eğitim öğretim döneminin bitmesine yaklaşık 1,5 ay gibi bir zaman kaldığını hatırlattı. Şişman, "Değerli öğrencilerimizin havaların ısınmasıyla birlikte devamsızlık oranlarının artabileceğini düşünerek onlara başarının birinci şartının okula devam olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bir yıl kaybetmek istemiyorlarsa, kaldı ki kimse bir yıl kaybetmek istemez, onun için de öğrencilerimizin sınavların yoğunlaştığı bu son 1,5 aylık dönemi iyi değerlendirmeleri gerekiyor. Kendilerinden devamsızlık yapmamalarını rica ediyorum" dedi.

Ayrıca 4 Mayıs Pazar günü saat 10:00'da Devlet Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı'nın yapılacağını kaydeden Şişman, 17 okuldaki 310 salonda gerçekleştirilecek sınava 5 bin 698 öğrenicinin gireceğini, söyledi. Şişman, "Öğrencilerimizin burslu ve yatılı okuyabilmeleri için mutlaka bu sınavda başarı göstermeleri gerekir. Sınava girecek öğrenicilerimiz mutlaka kimlik kartlarını yanlarında bulundursunlar ve sınavdan yarım saat önce sınava girecekleri okulda hazır olsunlar” diye konuştu.

Şişman, sınava girecek tüm öğrencilere başarı diledi.

.
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 13:34:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?