6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Başarılı ihracatçılara ödül

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) "Türkiye'nin 1000 Büyük İhracatçı Firması" listesinde yer alan Gaziantep ve bölge illerindeki 39 firma, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği'nin (GAİB) ortak organizasyonu ile düzenlenecek törende ödüllendirilecek.

22 Kasım 2008 Cumartesi günü saat 10.30'da Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin de katılımı ile GTO'da düzenlenecek ödül töreninde 2007 yılında gerçekleştirdikleri ihracat ile TİM'in 1000 Büyük İhracatçı Listesi'nde yer alan firmaların temsilcilerine ödülleri dağıtılacak. GTO Başkanı Mehmet Aslan ve GAİB Başkanlar Kurulu Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, geleneksel hale getirdikleri ödül töreni öncesi ortak bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, düzenlenecek törenle başarılı olan firmaların ödüllendirilmesinin yanı sıra diğer firmaların da teşvikinin amaçlandığı vurgulandı.

Gaziantep ve bölge illerindeki firmaları ihracat alanında elde ettikleri bu başarının küresel rekabette sergilenen üstün mücadelenin göstergesi olduğuna dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"TİM'in, Başarılı İhracatçılar Listesi'nde yer alan ve elde ettikleri başarıları ile göğsümüzü kabartıp, bizleri gururlandıran tüm firmalarımızı yürekten kutluyoruz. Ülkemizin, ekonomik kalkınmasını sağlamanın en etkin yolunun ihracatı arttırmaktan geçtiğini artık hepimiz biliyor ve kabul ediyoruz. Bu noktada, söz konusu firmalarımız yaşadıkları haksız rekabet koşullarına rağmen gerçekleştirdikleri ihracat ile ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağlamışlardır. Uluslararası arenada böylesine büyük başarılar elde eden firmalarımızı yürekten kutluyor ve başarılarını arttırarak sürdürmelerini bekliyoruz."

Son dönemde yaşanan küresel ekonomik krizle birlikte ülkelerin ithalatında durağanlık buna paralel olarak pazarlarda daralma yaşanacağına da vurgu yapılan açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

"Küresel krizle birlikte önümüzdeki dönemde firmalarımızın gerçekleştirdikleri ihracat oranında düşüş yaşanabilecektir. İhracatçılarımızın işlerinin hiç de kolay olmayacağı aşikar. Başarılı firmalarımızla hep gurur duyduk, duymaya da devam edeceğiz. Bunu yaparken de elbette onların önlerindeki engellerin kaldırılması için çaba sarf edeceğiz. Çünkü firmalarımızın küreselleşen dünya pazarında rekabet edebilmeleri için üretim maliyetlerinin uluslararası şartlarda gerçekleşmesi gerekmektedir. Bugün, yüksek vergi oranları, enerji maliyeti, işgücü maliyetinin yüksekliği ve bürokrasi başta olmak üzere birçok yük üretim, ihracat ve istihdam kapasitesinin artmasını engellemektedir."

Aslan ve Çıkmaz açıklamalarının sonunda ise şunları söyledi:

"Son olarak, başarıları ile kentimizin ve ülkemizin gurur kaynağı olan başarılı firmalarımızı kutlayarak, gelecekte daha büyük başarılara imza atacaklarına olan inancımızı yineliyor, başarılarını arttırarak devam ettirmelerini diliyoruz. Elde edilen bu başarı gerçekten takdire şayandır. Onlara bir kez daha Türk milleti adına ayrı ayrı teşekkür ediyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 12:34:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?