6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

'Basın, tempomuzu artırdı'

Gaziantep merkez ilçe Şehitkamil Belediye Başkan Vekili Bekir Öztekin, basın yayın organlarının toplumun gözü kulağı olduğunu söyledi.


Basından sansürün kaldırılışının yıl dönümü nedeniyle her yıl kutlanan 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Öztekin, “Kişilerin hak ve özgürlüklerini gerektiği şekilde yaşayabildiği toplumlarda, saydam ve demokratik bir rejimin gereği olarak Haberleşme Özgürlüğü son derece önemlidir. Günümüzde hızla gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte gücü ve etkinliği her geçen gün biraz daha artan basın kuruluşları, kişilerin her türlü sorunlarını dile getirmelerine ve ülke gündemine ilişkin görüşlerini duyurmalarına imkan tanıyarak bir taraftan haberleşme özgürlüğünü sağlarken bir taraftan da kamuoyu oluşturulmasına yardımcı olmaktadırlar” dedi.


Basının geçmişte olduğu gibi günümüzde de toplumsal yaşantımızda çok önemli bir yeri olduğuna dikkat çeken Öztekin, “Öncelikle günümüzde teknolojik gelişmeler sonucu ulaşmış olduğumuz bilgi çağında basının önemi daha da artmış bulunmaktadır. Kamuoyunu aydınlatmak için her ortamda, her koşulda, sorumluluk duygusu içinde, toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini yerine getiren medya çalışanlarımızı takdir etmemek mümkün değildir” ifadelerine yer verdi.
Şehitkamil Belediyesi olarak, Gaziantep'te bulunan ulusal ve yerel basınla sürekli iyi ilişkiler içerisinde olduklarını belirten Öztekin, açıklamasını şöyle tamamladı:
“Şehitkamil Belediyesi olarak başarılı olmamızda basın mensuplarımızın da önemli rolü vardır. Zaman zaman bizleri uyararak, yardımcı olmuşlardır. Bizler her zaman şeffaf ve tarafsız eleştirilere açık olduk. Basın mensuplarımızın uyarılarını dikkate alarak, çalışmalarımızdaki tempoyu artırdık. Çünkü bizler basının milletin ortak sesi olduğuna inanıyoruz. Bu düşüncelerle, İlimizde yazılı ve görsel yayın yapan basın kuruluşlarına, çalışmalarında başarılar diler, değerli basın mensuplarımızın Basın Bayramını kutlarım."

iha
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 16:14:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?