4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Başkalarına teşvik Gaziantep'e ceza

Gaziantep’in teşvik kapsamına alınmaması, Gaziantep Ticaret Odası’nda yeni çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantıda teşvik dışı kalan Gaziantep’in cezalandırıldığı ifade edildi.

Teşvik Yasası kapsamına dahil edilen 13 il arasında yer alamayan Gaziantep, konuyu üst düzey bir toplantıyla masaya yatırdı. Gaziantep Ticaret Odası’nda AK Parti Milletvekilleri Fatma Şahin, Ahmet Uzer ve Mehmet Sarı, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mustafa Geylani, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu, Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özmen, Ticaret Borsası Başkanı Ömer Çelik ve AK Parti İl Başkanı Ökkeş Eruslu’nun katılımıyla gerçekleştirilen 1.5 saatlik toplantıda, teşvik dışı kalan Gaziantep için yeni çözüm önerileri ele alındı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, ekmeğini taştan çıkaran ve bugüne kadar devletten destek görmeden sanayileşmeyi başaran Gaziantep’i, teşvik şokundan nasıl çıkabileceklerini tartıştıklarını belirterek, "Hükümetimizin skala ve gelişmişlik kriterlerini ele alması sonucu Gaziantep teşvik dışı kaldı. Dünyanın sonu değil. El ele vererek, bunun üstesinden geleceğiz. Moral ve motivasyon sıkıntısına düşen sanayicinin bunu aşması için mücadele edeceğiz. Hükümetimiz Teşvik Yasası’nı 6 ay sonra yeniden ele alacağını belirtti.

Başbakan 19 Şubat’ta Gaziantep’i ziyaret edecek. Bu toplantıda fikir birliğine vardığımız konuları, projeleri ve somut çözümleri Başbakana sunarak, söz ve destek isteyeceğiz" dedi.
AK Parti Milletvekili Ahmet Uzer, Gaziantep gibi emsal teşkil eden bazı illerin de teşvik dışı kaldığını ifade ederek, "Biz bu mağduriyeti nasıl telafi ederiz, ona bakıyoruz. Başbakan’ın önüne somut projelerle gideceğiz" diye konuştu.

GTO Başkanı Mehmet Aslan, bir ildeki televizyon ve buzdolabı sayısıyla kalkınmışlığının ifade edilemeyeceğini savunarak, "Gaziantep gelişmiş gösteriliyor. Gaziantep’in altyapı, konut ve diğer sorunlarını her platformda ele aldık. Son Suriye ziyaretinde Başbakan, Gaziantep’in teşvik kapsamına alınacağı sözünü vermesine rağmen son günde kriter değişikliğine gidilerek, kapsam dışı bırakıldı. Gaziantep mağdur edildi. Stratejik konumunu göremediler. Eğer Gaziantep sanayi ve ticaret merkezi ise mağduriyetinin giderilmesi gerekir" şeklinde konuştu.
GSO Başkanı Nejat Koçer de Gaziantep’in cezalandırıldığını ileri sürerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gaziantep’in teşvik dışı bırakılması yanlış bir karardır. Gaziantep, bugüne kadar kendi öz sermayesi, girişimci insanlarıyla sanayileşmede Türkiye’ye örnek bir kent oldu. Bu insanlar cezalandırıldı. Biz durumdan vazife çıkararak, ileriye bakmak zorundayız. Bu kentin rekabet gücünü yüksek tutmak gerekir. Reklam ve tanıtımlara eskisinden daha fazla ağırlık vereceğiz. Şehrin yapısını ve karakterini çok iyi ortaya koyacağız. Bu kararı kabullenmek zor ama 6 ay çok çabuk geçer. Hükümetin önüne artılarla gideceğiz."

AK Parti İl Başkanı Ökkeş Eruslu ise yeni Teşvik Yasası ile birlikte Gaziantep’in teşvik alan illerle çevrildiğini vurgulayarak, "Altyapısı ve yan sanayisi olmayan illere teşvik vermenin anlamı yok. Burada elde edilecek başarılardan çok daha iyi sonuçları Gaziantep gibi altyapısı ve yan sanayisi olan illerde almak mümkündür. Biz yatırımdan vazgeçmeyeceğiz. Hükümetimizin de yeni Teşvik Yasası’na Gaziantep’i dahil edeceğine inanıyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2005 Çarşamba 16:06:45
Güncelleme :26 Ocak 2005 Çarşamba 16:14:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?