6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Başkan Can, Basın Bayramı'nı kutladı

Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, basından sansürün kaldırılışının 100. yıldönümünde, Gaziantep'te görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi.

Şahinbey Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde yapılan toplantıya Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can'ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Lebriz Keçeci Güzelbey, Mehmet Haz ve Anadolu Basın Birliği (ABB) Genel Başkanı Halil Zor da katıldı. Başkan Ömer Can, Halil Zor'un ABB Genel Başkanlığı'na tekrar seçilmesi sebebiyle çiçek takdim etti.

Başkan Can, toplantıda yaptığı konuşmada, basının; halkın doğru bilgilendirilmesinde ve yönetenler ile yönetilenler arasında köprü kurma görevi bulunduğunu belirterek, "Biz göreve geldiğimiz ilk günden itibaren basın kuruluşları ile hep iç içe el ele olduk. Yerel yönetimlerde bir devri başlattık. Halka hizmeti Hakk'a hizmet olarak gördük. İlk günkü heyecanımızla bu anlayışı devam ettiriyoruz ve görevimizin son gününe kadar da bunu sürdüreceğiz" dedi.

Türkiye'de medyanın, modernleşme tarihinin önemli aktörlerinden birisi olduğunu kaydeden Can, şunları söyledi: "Geriye dönüp baktığımızda medyanın özgürleşme süreciyle, ülkemizin modernleşme ve batılılaşma sürecinin adeta birbiriyle paralel olarak geliştiğini, bu sebeple de 24 Temmuz 1908 tarihinin önemli dönüm noktası olduğunu ve bugün 100. yıldönümü kutladığımız basında sansürün kaldırılmasının ve Basın Bayramı olarak kutlanmasının özgürlük yolunda büyük bir adım olduğunu belirtmek istiyorum. Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Artık her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir. Bu düşüncelerle, yazılı ve görsel yayın yapan basın kuruluşlarına, ilkeli ve tarafsız bir anlayışla devam edeceğine inandığım çalışmalarında başarılar diler, değerli basın mensuplarımızın Basın Bayramını kutlarım.”

iha
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 12:21:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?