6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Başkan Can'dan 10 Kasım mesajı

Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, Atatürk'ün ölümünün 70. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

Can, yayınladığı mesajda, Türk ulusunu bağımsızlığa kavuşturan, onu çağdaş uygarlığın ayrılmaz bir parçası gören ve çağdaş uygarlık düzeyine çıkaran, adı ve eserleri sonsuza kadar yaşayacak olan büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 70. yılında rahmetle anıldığını belirtti. 

Başkan Ömer Can, mesajında şu görüşlere yer verdi:
"Biliyoruz ki, 10 Kasım 1938'de Atatürk sadece bedenen aramızdan ayrılmıştır. O'nun ilke ve inkılapları, fikir ve ruhu bizimledir. Atatürk, yaşamı, yaptıkları ve başarıları ile tüm insanlığın saygısını kazanmış örnek bir devlet adamıdır. Cumhuriyetimizin kazanımları, başımızı her zaman dik tutmamızı, onurlu bir yaşam sürmemizi sağlamış, bizlere aydınlık yarınların kapılarını açmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata geçirdiği ilke ve inkılaplar ışığında yetişen yeni kuşaklar, Cumhuriyeti yeni eserlerle güçlendirecek, Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşıyacaktır. Atatürk'ün gösterdiği yolda ilerleyebilmek, yani çağdaş medeniyeti yakalayıp aşabilmek, kendimizi çağdaş dönüşümlere göre yenileyebilmek, mücadelemizi Mustafa Kemal'in irade gücü, azmi, bağımsızlık aşkı, cesareti, disiplini ve kararlılığıyla gerçekleştirebilmekle mümkündür. Bugün, kurduğu ve her geçen yıl içerde ve dışarıda değeri daha fazla anlaşılan ve takdir edilen Cumhuriyetimizin kuruluşunun 85., aramızdan ayrılışının 70. yılında Türk ulusuna hak ettiği saygınlığı dünyaya kabul ettiren Büyük Atatürk'ün huzurunda tanzimle eğiliyor onu ve silah arkadaşlarını minnet, şükran ve rahmet duyguları ile anıyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2008 Pazar 13:19:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?