6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Başkan Can'dan öğrencilere brifing

Gaziantep metropol ilçe Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, Özel Erdem Okulları’nın düzenlediği “Kariyer Günleri” programında öğrencilere brifing verdi.

Özel Erdem Okulları toplantı salonunda düzenlenen ve okul öğrencilerinin katıldığı programda Başkan Can’ın hayatını anlatan slayt gösterisi sunuldu. Daha sonra öğrencilere brifing veren Başkan Can, hayatı, başarıları ve belediye başkanlığına kadar uzanan yaşamıyla ilgili bilgiler verdi. Can, “Hayatım boyunca öğrendiğim işleri unutmadım ve zevkle yaptım. Gençlik yıllarımda hayatı çok uzun yorumladım. Ama geriye dönüp baktığımda zaman çok çabuk geçmiş. Hayat çok kısa, bu nedenle zamanı çok iyi değerlendirmek lazım. Hayatınızda çevrenize ve arkadaşlarınıza karşı, kıskançlık beslemeyin. Birbirinize gıpta edip imrenebilirsiniz bu başarının yolunu açar. Ama kıskançlık çok kötü ve tehlikelidir. Hayatınızda prensip sahibi olun kendinize ve çevrenize saygı gösterin. Bizim sizler gibi kendine güvenen bir gençliğimiz olduğu sürece birlik ve beraberlik içinde bu millet ebediyen yaşayacak ve yaşatılacaktır. Bizim toplum olarak ideal ve idealist insanlara ihtiyacımız var. Dünyanın hiçbir yerinde bizim insanımız kadar zeki, pratik düşünen, çözümcü, azimli bir millet yoktur” dedi.

Bir öğrencinin, ‘bu kadar başarılı bir iş adamı iken neden siyaseti seçtiniz?’ sorusuna yanıt veren Başkan Can, “Toplumsal sorumlulukları paylaşmak felsefesi ile bende varım dedim. Hizmet yapmak biz yerel yöneticilerin görevidir. Yemeden hizmet yapmanın nasıl olacağını göstermek için çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana büyük projelere imza attık. Belediyecilikte eğitimi önemseyen bir anlayışla sosyal belediyecilik yaptık ve yapıyoruz. Bizim insanımız her şeyin en iyisine layıktır” diye konuştu.

Salondan alkışlarla uğurlanan Başkan Can’a günün anısına buket hediye edildi.

.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 13:51:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?